QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Saturday, October 1, 2016

Demi Sesuap Nasi #Kerja


Bye-Bye September ....
Bulan yang penuh dengan drama kat opis ni. Hahahaha...
Si Boss dgn cara dia, Si acah-acah Superior poyo tak abes-abas, Si kaki Kipas terus menghimpit bos utk kesenangan diri sendiri & kroni2 nya.. iolls?? tetap macam dulu... di fitnah, di fitnah dan terus di fitnah... Moga satu hari nanti kebenaran tu berpihak pada iolls.. takpe la, fitnah la selagi kamu ade mulut untuk berbicara. #KamiRedha

#OrangTakSukaKami
#KamiDiFitnah
#SusahSenang
#HatiKenaKeras
#KamiTakKesah
#CaraKami
#CakapSenangBuatTengok
#Maro


 
 

Saturday, September 17, 2016

D'Pulai Homestay - Paya Pulai, Temerloh

DPulai Homestay Temerloh

Kami menyediakan kemudahan homestay yang selesa untuk para pengunjung di Temerloh.

✏️Rm130 sehari
✏️Rumah baru siap
✏️Mempunyai 2 bilik tidur & 1 bilik air
✏️Bilik 1 katil bersaiz queen dan bilik 2 katil bersaiz single
✏️Air-cond (bilik 1 dan ruang tamu)
✏️TV (tiada astro)
✏️Peti Sejuk
✏️Mesin basuh
✏️Pinggan mangkuk
✏️Periuk dan kuali
✏️Cerek elektrik
✏️Dapur untuk memasak

πŸš‘ 2km dr Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh
πŸš™ 10km dr Bandar Temerloh
🐟 8km ke Restoran Gobang Ikan Patin
πŸ’¦ 8km ke Mini Waterpark Kubang Gajah
🍽 Berdekatan dgn Restoran Tani Tomyam
🍧 Berdekatan Hogoh De Coco

#HomestayMalaysia
#1stopHomestay
#HomestayTemerloh
#DPulaiHomestay

πŸ“žCall/πŸ“©sms/whatsapp
πŸ˜ƒPn Salmah 0139931722
πŸ˜ƒAzwan 0173087671

Friday, June 26, 2015

Dugaan apakah ini??

3rd Ramadhan,
Sekali lagi aku di uji... Ini semua angkara ko Sipak... X Cukup aku kne hentam mse meeting GCEO haritu, dan skang bersambung plak email dr si AO.. Seumur idup aku, ni kali pertama aku bce email and tetiba je airmata aku mengalir... Kenapa??? Sebab aku sedih diperlakukan sedemikian rupa.. Knape ko tak pernah hargai pengorbanan aku selama beberapa bulan ni demi utk siapkan project ni??? Why??? Bahkan ko hentam aku plak... Knape ni yg aku dapat?? Kali ni mmg aku dah xleh terima.. Sabar aku dah abes... Aku dah x kuat...

5th Ramadhan
Keputusan harus dibuat.. Mungkin ini jln yg terbaek... Mase sudah tiba... Mgkn aku seperti yg lain.. Bile dh nk smpai ke penghujungnya, akan ditendang mcm bola yg x berguna lagi.... So better aku back-off sebelum aku pn jd mcm tu jgk....

Its a hard decision... Kwn2 pn ckp ini jalan terbaek.. Yelah hanya dorang je paham ape perasaan aku selama ni.. Sbb kt dorang la tmpat aku mengadu susah senang aku.. Thanks korang...
Tapi kwn kt office ckp ini bkn jalan yg terbaek.. Katanye kne lebih positive bile org dah cabar kita macam tu.. Jgn wat apa2 decision ketika kita tengah marah...

Ya Allah, tunjukkanlah aku jalan yang terbaik.. Betulkah keputusan aku ni??

Thursday, June 18, 2015

Kecewa....


::: KECEWA :::

Perasaan di hargai oleh orang lain adalah indah.. Memang sukar di gambarkan.. Tapi... Macam mana pula perasaan bila TAK DI HARGAI??? Segala penat lelah kita langsung tak di pedulikan apatah lagi di iktiraf.. Lagi sukar utk di gambarkan perasaan tu ... #speechless

1st Ramadhan, aku mengharapkan ada sinar baru tapi ianya tak seindah seperti yang di harapkan.. Pengorbanan selama ini tidak di hargai.. Hanya perasaan kecewa je mampu di gambarkan di saat ini.. Kerja keras dan pengorbanan selama hampir 9 bulan ini terasa seperti sia2 saja... 

Sape tak kecewa di saat segala penat lelah dan masa yang kita korbankan kepada company tidak di hargai.. Dari pagi sampai ke malam habiskan masa di tempat kerja sehingga masa utk diri sendiri pn di abaikan...semuanya utk company... Tapi apa yang aku dapat?? Aku tak mengharapkan pujian yang menggunung tapi cukup la sekadar pengorbanan aku selama ni di hargai..

Kalau ikutkan hati, hari ni jgk aku nak anta surat resign.. Buat apa nak tunggu lagi.. Dah berapa kali company buat camni kt kau...bila dah nak smpai ke hujung msti orang lain yang dapat pujian dari company.. Bukan kau Azimah... Cukup la...

Tapi Perlu ke aku rase begini?? Biasanye kau kuat Azimah... Biarlah... Hanya Kau tau apa yg kau buat... Allah sentiasa ada.. Dia maha mengetahui... 

Jadikan ia sebagai pendorang utk kau lebih kuat Azimah... BuktiKan pada mereka... 

InsyaAllah.... Aku kuat!!!! Sikit je lagi... Siapkan ape yg telah kau usahakan selama ni... Kau Boleh Azimah....

Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah.

Monday, June 15, 2015

Perlukan Perubahan

Hidup perlukan perubahan....
Yes!!! Aku sgt memerlukannye... Tak kira dr segi mental mahupun fizikal... Jujur aku mengaku, Aku ni byk kejar perkara dunia dari akhirat.....aku leka... Aku lalai dgn hal2 dunia... Lupa tanggungjawab... Aku perlu berubah....Tp perubahan perlukan cabaran dan jgk pengorbanan... Aku slalo kne kondem.... Sbb berubah hanya utk seketika.... Tapi aku tau, bukan senang nk berubah... Beri aku masa... Aku akan cuba... InsyaAllah... 




Sunday, June 14, 2015

Dugaan & Godaan

1st half 2015 dah nk smpai ke penghujungnye tapi ......... Saya msh TAK mampu nk lawan dugaan & godaan.
Mane perginye #mission45kg ?? Patutnye progress dah separuh tapi skang ni bru suku je... Come la azimah....
What happen?? Every week msti kuar statement "postponed" .. Hahahaha... Sbb tu misi dah jauh tinggal kebelakang... Kuat btol dugaan n godaan ni kn... Bile nk focus ni??? Asyik kne kondem ngan kekawan je... 

Thursday, June 11, 2015

Buddyz Getaway !!!!!!!

Getaway bulan lepas berdua ja tp kali ni kami berempat.... Trip kali ni ktorang g #MajlisMun kat Kuantan .... Hahahaha... Bercanda di pasiran pantai laaa....
CHERATING 🏊🏻🏊🏻

Eksited nk turun sne sbb 1st time nk rse Mun masak.. Almost 5 bulan pnh dok serumah tp TakPenah rase pun.. Ikutkn hati nk sapu smpai licin tapi kne kwl nafsu makan.. #SayaTakNakGemuk ... Thanks mun, awak masak mmg sedap tp saya x kuat pedas... 😁😁


                      (Kat rumah Mun)

Cherating, here we come!!!! 1st aktiviti ktorang memang sangat kelakar.. Bile engineer berkarya... Ko rase??

             (Aku mmg failed bab2 ni)

Next ktorang tgok penyu, g zoo... Pencinta haiwan.. Huhuhu... Petang baru lepak tepi pantai sambil menghirup udara yang nyaman dan jgk semangkuk maggie sup... Aktiviti waktu malam, harus la karok....smpai lebam...3 jam je... Ade apa hal!!!

   (Wefie dlu smentara tggu maggie sup)

Pagi ktorang Mandi laut....

        (Beach breakfast la sgt kn)

Petang plak Lepak kat TC cuci2 mata...

      (Yg ni aku pn x pasti apa motifnye)
Kulacakes??? Malas la nk cerita... Sbb indah khabar dari rase... Ermmm...
Malam plak ktorang g tgok fireflies.. Malam ni semua pengsan awal.. Ofcos la hawa yg plg awal pengsan... Mcm biase... 

Balik ke pangkal jalan la... Huhuhu
Hashtag MyviKuning.... Dari Cherating smpai ke KeyELL giteww... Jodoh ke?? Hahahaha

To all my Buddyz #MunSyaiHawa thanks sbb dapat spend mase bersma2 walaupun kejap je... Korang mmg gile tp sgt ohsem!!! Thanks being a part of my life... Doakan supaya aku dpt berubah ke arah yg lebih baik okey... Hashtag perlukan mase.... Jgn lupa topup touchngo... 

next trip JayBee ye!!!!

#KawanKuatMakan #KawanTakutGemuk #KawanSampaiMati #MunMaroHawaSyai

Thanks girls....