QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Friday, November 4, 2011

I'm already T.I.R.E.D

T.I.R.E.D...lately ni otak aku penat sgt...byk sgt bnda nk kne pikir...ini ke nmenye KERJA??? ntah la...aku tgok org lain ok ja...aku ni nk mkn pn xsmpt...drpd kuar g mkn rsenye wat kerja lg bagus...WORKAHOLIC ke??? xkot.... terpakse....ishhh xbaik la kata terpakse...xberkat nnti rezeki..aku rse cam beribu2 kilo beban aku kne pikul sorng kt cni. nk kata aku kje sorng, kt cni team lngkap.. tp knpe aku je kne pikul???dorng ni xde rse t/jwb kt compny ke??? nk kate xwat kje... buat...tp msti kne monitor. kalo x mmg xwat la...aku ni pntang tgok org xwat kje..msti ade yg kne..tu la yg aku rse otak, bdn penat sgt...aku sorng je yng pulun..yg lain wat bodo je...sme2 dpt gji, sme2 la wat la keje..tp aku xleh blah dorng bg alasan gaji aku byk, aku la yg kne wat...ape punye pemikiran la orng mcm ni...helloo....aku tau la kje aku,kje org lain pn aku tlg buat, xkn la kje sndri aku xwat plak kn??? skang ni aku pertikai kn keje ko yg ko xwat...sbb tu aku rse tension, tired mcm2 la... dh nsb aku kot dpt team cmni..trpkse la aku wat sndri..kalo x, 3-4 thn lg pn blum tntu siap...bile agknye aku dpt rht cm korang...mkn tdo rht sume ckup kn??? I'm not a LEADER but I'm a COOLIE & you all are BOSS..... maro ko kne kuat..pegang je prinsip cpt SIAP cpt BERAMBUS... walaupn aku sorng je yg pulun..Redha je la...mungkin ade hikmah.. so wish me gud luck!!! Yes i can do it..

Sunday, August 21, 2011

~ Selera mcm SETAN ~

rsenye dh lme aku x memblogkan dri...dua tiga bln ni aku sgt la sibuk (ceh!!! mcm PM plak sibuknye). Arini aku memfreekn dri la utk mengupdate dlm blog aku ni....tegerak kt kepale aku ni nk tulis psl orng yg selera mcm SETAN tp xsdr dri....di sbbkan skang ni bln pose aku pn kaitkan dgn perkataan SELERA....actually ni xde pn kaitan ngan bln ramadhan or psl makan.....maro..maro... xbaek btol ko ni nk ngumpat org dlm bln pose....xpe la...aku dh pnt nk layan omong2 besar SETAN-setan ni...dh nk berdarah la telingan aku mndengar omomg2 dorang ni... bak kata orng TIMING KUAT padahal dlm poket zero.....kalo smbang ngan aku, selera die... x hingat.... SETAN pn xmcm tu...nk wat tu la..nk wat ni la..nk bli tu la..nk bli ni la...mcm2 la....realiti nye poket kosong......last2 menyusahkan aku jgak....lain kali sdr la skit dri tu...org kata apa...Ukur la Bju kt badan sndri... jgn la dok ukur kt baju org lain ... sbb tu term SELERA MCM SETAN ni mmg sesuai la utk dorang....smnjak aku dok kt perlis ni, mcm-mcm orng aku jmpa... tp yg kes mcm ni mmg la ramai.... bkn aku nk belagak, walaupun gji aku lg byk dr dorng, aku sdr dri aku thp mne..xde la nk selera mcm setan mcm korng wat...so ape pndapat korang dgn orng mcm ni??? nk layan je ke nk bg satu pangg!!!! baru sdr dri kot...huhuhuhu..satu lg konon2 dorng ni branded la sgt....ishhh x ORI la...hah!!! yg ni bru ORI... xkn engineer nk pakai yg x ori...amboi direct ko sound aku yek...peduli ape aku ori ke x ori as long as sdp dipakai sudah....aku ni sdr dri..xmampu nk bli org ori2...baek byr hutang dr mmbzirkan duit... btol x????

Sunday, May 8, 2011

Ko cri psl lg ek???

agak lma aku x mmblogkn dri...sbnrnye aku ni mls nk menulis tp last week ade org cri psl ngan aku....dlu ko dh kasi aku hangin, pastu aku dh Ok skit....tp last week ko wat lg....aku mmg xleh terima... Helloo BONGOK... suke hati ko je nk mrh2 kt aku.... aku kt cni mcm nk mati wat kje pastu sesedap mee sedap je ko dok hangin kt aku mcm aku ni xwat kje...dok goyang kaki je kt site.... for your INFO, bnda yg ko hangin kt aku tu, bnda tu b4 aku msuk kje kt cni lg ek...apsl ko xhangin kt Prj. Engr b4 ni????? aku tlg siapkan documentation bnda tu pn dh kira bgus....kalo nk ikutkn, aku xyah wat pn xpe...sbb documentation tu ptutnya P.Engr b4 ni yg kne wat.....ni kira bgus la aku tlg wat....so ko jgn byk songeh nk marah2, maki hamun kata aku ni xwat kje...WTF!!!

Sunday, April 17, 2011

Aku, kerja dan encik Bos !!!!!

sblum bercoti2 malaysia ngan kwn2 kt Kuching, aku dah anta resignation letter kt bos aku...hahhahaha.... sori encik Bos saya nk benti...bkn sbb aku xsuke kje ngan bos tu tp aku ni kuat mengabehkab duit...gji bos bg xckup la..aku siap tender 2 bln notis lg...smpat la nk siapkan keje2 aku dlu...aku xsuke la nk tinggalkan taik aku kt cni..walaupun aku msuk cni dlu pn pnt kne cuci taik2 engineer sebelum2 ni....org kata kalo nk benti pn benti la dgn cara baek...Pas balik dr cuti, bos aku dok tanye psl ape nk benti, cer cite??? aku ape lg, A to Z la aku citer...hahaha...amek ko....so pastu bos aku pn offer la something yg agak bagus jugak  la sbb die xkasi aku benti..katanye die harapkan aku kt cni..ermm....touching ker???? xde mknenye..bkn xkasi aku benti tp xde engineer lain yg sudi nk dtg cni.......nk terima ke offer bru die??? offer die pn agak bgus jugak la...sbb die bg ape yg aku nk...katanye offer skali je... so aku kne wat keputusan cepat...korang rse?? ...aku anta resign letter pn kira tawakal je la sbb aku xde dpt mne2 offer lg... tp offer bos aku tu btol ke??? leh cye ker??kang ade plak staff lain jeles kt aku..kalo setakat jeles tu lantak ko la..tp yang xbleh blah kalo dorang kata aku ni kaki kipas bos... After dok penin kepale dok fikir bnda alah ni, mcm2 aspek aku amek kira, dr Pahang ke Perlis aku consider, mntak pndapat kwn2..tanye parent aku...AKHIRNYE.... dpt gak solution... aku accept la offer die tu tp kne ade black and white la....aku xnk pisang berbuah 2x...sbb aku dh kne sblum ni gara2 ckp mulut je...elok je aku accept mamat tu pn benti...so xde spe yg tau deal between us....so from now aku kne struggle gile2 la nk siapkan pojek kt cni..hope aku leh siapkan ASAP sbb aku pn dah xlarat nk dok cni lma2 sgt......kerja dan terus kerja.... Maro try your best!!!!

Sunday, February 27, 2011

errmmm......PERLU ke ???

2-3 minggu ni otak aku dok berserabut je...dok fikir PERLU ke??? aku mmg dah xde hati nk truskan...95% hati aku kata PERLU..tapi........ntah la.....aku dh xthan nk layan karenah ko...tiap hari ade je bnda yg ko soh aku wat..wei penat la....xkira siang malam, weekday weekend ade je ko mengganggu hidup aku....tlg la cri org lain la...rmai lagi yg bgus kat cni.....ade org kata aku ni ikut sgt karenah die sbb tu die dok mengganggu hidup aku..kalo sekali skala  tu xpe la..ni hari2....penat la wei....tp kalo aku x ikot karenah ko, nnti aku gak yg susah....aku pn dah xtau nk wat cmne...nk telan mati mak, nk luah mati bapak (ceh!! ayat....)...aduhh... TEKANAN dowh....
ape yg patut aku wat??? kawan2 ckp perlu....xde gunenye kalo trus stay..bnda baik yg kita wat xpnh dihargai, bile salah skit trus nk melenting...tp mmg dh adat resam dunia camtu...serabutnye....nk fikir... xtau nk pilih yg mne satu..kalo aku stay, TEKANAN tu makin hari makin byk la...ko pn suke la sbb leh jd kan aku org suruhan ko....bole jd gile camni...gaji dh la skit..xsetimpal ngan ape yg aku wat....engineer gaji less than 2k...gile ke??? kje kt tesco pn leh dpt lagi byk dr tu..kalo aku blah, TEKANAN lain plak yg datang...tiap2 bulan byk nk gune duit....sbln dua mmpu lagi la...kalo dh berbulan2 takut x tertanggung plak nnti...xkn nk soh mak bapak aku plak yg tanggung..aduuhhh......

so, PERLU ke aku RESIGN?????



Wednesday, January 26, 2011

Welcome to Sadao !!!


Akhirnye...dpt gak aku p sne...TQ fiza sbb bwk aku p jalan2 cri mkn :) ... Tp xsmpt nk jln2 cuci2 mate..sbb grak pi sne pn dh ptg..so smpt p makan je... nsb baek tmpt mkn tu sangat best (thumb up)...sdp plak tu...kitorng p makan kt Water View...tepi tasik gitu!!!


makanan yg ktorng order mmg puas hati la...100 markah aku kasi kt chef tu..hohohoho...yg unik kt ctu, dorng serve makanan gune boat...mmg teruja la aku...terover excited plak...yelah... xpnh tgok..slalo mkn kt kedai mamak je....hahahaha..


ape lg ek yg unik kat ctu????ermm.....air pepsi die...mmg la aku sgt terover excited...mmg puas hati la..order satu tp leh minum sampai kembung..huhuhu


besar kan?? xnmpk ek?? jap...cuba tgok gmbar ni plak...konfem nmpk besar punyer!!!


hahahahaha....mmg bsr....so next time kita p lagi ek fiza...sblm projek kt Perlis ni siap...ke sblm ko transfer ke JJ???




Saturday, January 22, 2011

I don't UnderStand this F#%KING thing!!!

RFI..stand for what hah??? Request For Information?? absolutely NO....tp member aku kate Request For Money.....absoFUCKINGlutely YES...kne wat cantik2, taip gne computer..HeLLo....ni RFI kje site la..xkn la sume checklist (ITP) kne wat gne PC..pasni kalo nk check kje sub-con wat longkang, aku bwk laptop aku dok bersila tp longkang tu...konfem aku kasi RFI yg cntik2.....huhuhuhu...tu kalo wat longkang, tp kalo wat excavation?? aku tmpang dok sebelah driver excavator tu!!! mmg xpatut tol..bole plak dorng reject all sub-con claim dgn alasan ni bukan RFI tp smpah??? sbb sub-con wat RFI tulis ngan tangan je xgune pc... head of QA/QC pn kata xlogik  wat gne pc...tu satu hal...ni punye hal aku lg hangin satu badan...after a month aku submit RFI kt dorng, bru dorng tgok kot..time tu ni xbtol, tu xbtol...pastu kalut nk urgent soh aku siapkan...apsal la korng xcheck awal2...so dah menyusahkan sume org...xtau la department mne yg lambat wat gheje ni...document controller ke??? QA/QC ke?? QS ke?? AKU KE?? tp aku rse aku tau spe...die ni xpnh kol aku pn psl RFi ni...die just write a note je...hey!!....note tu xmmbantu pn...ko igt aku phm ke note2 ko tu??? setahu aku la, phone kt opis tu , leh gne je,,xpyh byr..ssh sgt ke nk kol ek?? mmg aku xpuas hati tol..lantak ko la nk ckp ape pn..ni blog aku..so aku punye psl la nk tulis ape pn...lg satu ni pn menyirap bandung cincau gak ni....knpe sume xmau dtg site aku tlg btol2 kn RFi yg aku tlg siapkan keje org lain punye......bak org kata, tlg cucikn taik org lain.....site lain aku dgr dah 2-3 kali korng g...die ni dh benti..RFi die byk xwat..yg dah pending kt setahun...aku ni dah la bru kje..byk benda xtau...korng yg dh lme ni (expert) mai la tlg aku...ble aku wat sendri, korng dok kate xbtol la..xlengkap la..tu je yg aku mampu....yg ko ni pn satu...dlu ko wat kje ape??? apsl la ko xwat?? aku plak yg kne cuci taik ko...bodoh btol....dh tau nk benti tu siap2kan la kje ko....dgn RFI, NTC, NCR...sume ko punye kje aku kne siapkan...kalo sume data2 tu ade ok gak la..ni zero...mmg cuci taik org la org kata.... dah la...mls dah nk tulis.......mgkin ade yg xphm ape yg aku tulis ni....xpe la...pd org yg phm tu,  aku nk mntk maaf kalo ade yg sakit hati ape yg aku tulis ni.. aku pn manusia biase..ade gak tahap kesabaran...kalo aku leh sabar, aku sabar la...kalo dh melampau sngt, spe yg xhangin.... CYFUCK....

Sunday, January 16, 2011

Dah lama xmemBLOGkn diri :)

dah lme rsenye aku xtulis blog...busy ke??? xde la busy sgt..tp cam xsmpt je nk memblogkn diri..hahahaha.. SO nk tulis ape ek??? ok la, aku nk mengUPDATEkn status aku..cehh!! ayat xleh blah...update tntng life aku la..HOHOHOHO...1stly msti la psl keje..WoRkaHolic la katakan...aku msh kje ngan CRB
a.k.a NLR Kuala PErlis...kononnye dok site ni sbln je tp dah nk msuk 2 bln status projek still DELAY. nmpk gayenye lma lg la aku kt cni...agak2 bilenye nk bertukar status COMPLETE...hencik SAifudin tlg jwb yek.. hari2 encik GM kita btanye bile leh siap..sungguh senang kalo xdok site..just kol pastu tanye...bile leh siap???..saya xtau la...byk sgt bnda yg menggangu  nk wat kje..cmne la nk siap..

ble nk g bercuti ni??pnt dah bekerja nk gak merehatkan otak2 ni...laptop bole gak ON/OFF tp otak ni?? tdo pn termimpi2 psl keje...aduhh!!! si jelita cantik a.ka. IKIN, agk2 jd ke kita g bercOti dis april??xsabau nk bergmbr kt KUCHING!!!!



DUIT2....ni satu lg masalah...asyik ckup2 mkn je...ble la nk terlebey mkn plak...bnyk bnda tgh plan nk bli ni. tp kalo aku bli kang ade kne mkn maggi je sbulan...tp maggi pn sodap..huhuhuhu...dividen ASB??? ishh..xbley2...kne smpn nk p bercoti2 nnti...