QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Wednesday, January 26, 2011

Welcome to Sadao !!!


Akhirnye...dpt gak aku p sne...TQ fiza sbb bwk aku p jalan2 cri mkn :) ... Tp xsmpt nk jln2 cuci2 mate..sbb grak pi sne pn dh ptg..so smpt p makan je... nsb baek tmpt mkn tu sangat best (thumb up)...sdp plak tu...kitorng p makan kt Water View...tepi tasik gitu!!!


makanan yg ktorng order mmg puas hati la...100 markah aku kasi kt chef tu..hohohoho...yg unik kt ctu, dorng serve makanan gune boat...mmg teruja la aku...terover excited plak...yelah... xpnh tgok..slalo mkn kt kedai mamak je....hahahaha..


ape lg ek yg unik kat ctu????ermm.....air pepsi die...mmg la aku sgt terover excited...mmg puas hati la..order satu tp leh minum sampai kembung..huhuhu


besar kan?? xnmpk ek?? jap...cuba tgok gmbar ni plak...konfem nmpk besar punyer!!!


hahahahaha....mmg bsr....so next time kita p lagi ek fiza...sblm projek kt Perlis ni siap...ke sblm ko transfer ke JJ???




Saturday, January 22, 2011

I don't UnderStand this F#%KING thing!!!

RFI..stand for what hah??? Request For Information?? absolutely NO....tp member aku kate Request For Money.....absoFUCKINGlutely YES...kne wat cantik2, taip gne computer..HeLLo....ni RFI kje site la..xkn la sume checklist (ITP) kne wat gne PC..pasni kalo nk check kje sub-con wat longkang, aku bwk laptop aku dok bersila tp longkang tu...konfem aku kasi RFI yg cntik2.....huhuhuhu...tu kalo wat longkang, tp kalo wat excavation?? aku tmpang dok sebelah driver excavator tu!!! mmg xpatut tol..bole plak dorng reject all sub-con claim dgn alasan ni bukan RFI tp smpah??? sbb sub-con wat RFI tulis ngan tangan je xgune pc... head of QA/QC pn kata xlogik  wat gne pc...tu satu hal...ni punye hal aku lg hangin satu badan...after a month aku submit RFI kt dorng, bru dorng tgok kot..time tu ni xbtol, tu xbtol...pastu kalut nk urgent soh aku siapkan...apsal la korng xcheck awal2...so dah menyusahkan sume org...xtau la department mne yg lambat wat gheje ni...document controller ke??? QA/QC ke?? QS ke?? AKU KE?? tp aku rse aku tau spe...die ni xpnh kol aku pn psl RFi ni...die just write a note je...hey!!....note tu xmmbantu pn...ko igt aku phm ke note2 ko tu??? setahu aku la, phone kt opis tu , leh gne je,,xpyh byr..ssh sgt ke nk kol ek?? mmg aku xpuas hati tol..lantak ko la nk ckp ape pn..ni blog aku..so aku punye psl la nk tulis ape pn...lg satu ni pn menyirap bandung cincau gak ni....knpe sume xmau dtg site aku tlg btol2 kn RFi yg aku tlg siapkan keje org lain punye......bak org kata, tlg cucikn taik org lain.....site lain aku dgr dah 2-3 kali korng g...die ni dh benti..RFi die byk xwat..yg dah pending kt setahun...aku ni dah la bru kje..byk benda xtau...korng yg dh lme ni (expert) mai la tlg aku...ble aku wat sendri, korng dok kate xbtol la..xlengkap la..tu je yg aku mampu....yg ko ni pn satu...dlu ko wat kje ape??? apsl la ko xwat?? aku plak yg kne cuci taik ko...bodoh btol....dh tau nk benti tu siap2kan la kje ko....dgn RFI, NTC, NCR...sume ko punye kje aku kne siapkan...kalo sume data2 tu ade ok gak la..ni zero...mmg cuci taik org la org kata.... dah la...mls dah nk tulis.......mgkin ade yg xphm ape yg aku tulis ni....xpe la...pd org yg phm tu,  aku nk mntk maaf kalo ade yg sakit hati ape yg aku tulis ni.. aku pn manusia biase..ade gak tahap kesabaran...kalo aku leh sabar, aku sabar la...kalo dh melampau sngt, spe yg xhangin.... CYFUCK....

Sunday, January 16, 2011

Dah lama xmemBLOGkn diri :)

dah lme rsenye aku xtulis blog...busy ke??? xde la busy sgt..tp cam xsmpt je nk memblogkn diri..hahahaha.. SO nk tulis ape ek??? ok la, aku nk mengUPDATEkn status aku..cehh!! ayat xleh blah...update tntng life aku la..HOHOHOHO...1stly msti la psl keje..WoRkaHolic la katakan...aku msh kje ngan CRB
a.k.a NLR Kuala PErlis...kononnye dok site ni sbln je tp dah nk msuk 2 bln status projek still DELAY. nmpk gayenye lma lg la aku kt cni...agak2 bilenye nk bertukar status COMPLETE...hencik SAifudin tlg jwb yek.. hari2 encik GM kita btanye bile leh siap..sungguh senang kalo xdok site..just kol pastu tanye...bile leh siap???..saya xtau la...byk sgt bnda yg menggangu  nk wat kje..cmne la nk siap..

ble nk g bercuti ni??pnt dah bekerja nk gak merehatkan otak2 ni...laptop bole gak ON/OFF tp otak ni?? tdo pn termimpi2 psl keje...aduhh!!! si jelita cantik a.ka. IKIN, agk2 jd ke kita g bercOti dis april??xsabau nk bergmbr kt KUCHING!!!!



DUIT2....ni satu lg masalah...asyik ckup2 mkn je...ble la nk terlebey mkn plak...bnyk bnda tgh plan nk bli ni. tp kalo aku bli kang ade kne mkn maggi je sbulan...tp maggi pn sodap..huhuhuhu...dividen ASB??? ishh..xbley2...kne smpn nk p bercoti2 nnti...