QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Wednesday, November 7, 2012

Another project D.E.L.A.Y

Hahahahahahaha.... 6th Nov 2012 date of completion tp progress x smpai pn 50% completed. 1st question is SALAH SIAPA?? aku kah? CRB kah? Subcon kah? Consultant kah? Client kah? Eh client xleh dipersalahkan.... Statement ---»» CLIENT alwayz RIGHt!!!! jgn dilupakan.. walaupun terang tangtang mmg die yg salah... Huhuhuhu..

Antara jawapan KLISHE pihak yg terlibat :
1) Subcon - mcm mna mau wat, pymnt dh 3 bln xbyr
2) Consultant (ble ade issue BQ n design) - pls follow construction dwg, suit to site condition (tp design haprak)
3) Client - kami xnk bg EOT sbb mmg salah awak
4) CRB - *** no komen la sbb tmpt aku mncari rezeki ***
5) aku - saya cuba, nk push lebey2 kang kita plak yg kne tembak balik sbb dorng xdpt pymnt

Friday, September 21, 2012

<< GIGI oh GIGI >>

Tadi aku g klinik gigi kt Bahau. Name klinik tu Klinik Eng (depan Econsave).. Mase aku smpai kt klinik tu xramai org pn..so kira rezeki aku la time tu sbb xyah nk tggu lama-lama... dan mmg aku pn xsuke nk tggu lama-lama ni.. wasting time...hihihi.. disebabkan aku mmg xpnh gi klinik tu, so kne la register dlu...korang ni mcm xbiase la plak kne reg... Amoi jage kaunter tu mntk bayar RM10 sbb aku bgtau kt die just nk check gigi ja.. tak sampai 5 minit nma aku dh kne panggil.... masuk je kt dlm tu Dr. Eng dh siap standby kt kerusi die... oh Dr tua rupanya.... hohoho..
After Dr Eng membuat semakan kt gigi-gigi aku ni, the conclusion is..... eh xleh gune is la sbb byk kne gune are... the conclusion are, 5 batang gigi aku dh rosak plus gusi bernanah... adoyai..... pastu aku tanye kt dr tu kne cabut ke x???? doktor tu kata xyah cabut...alhamdulillah..... TAPI....kne wat rawatan akar @ CRT omputih ckp.....
Menurut kata doktor tu, rawatan mcm ty mhl la jgk... sebatang gigi around RM1500... mak ai... mne la plak aku nk cri duit ni...kalo dh 5 btg bpe la plak....disebabkn nk cover sbb xde duit sbyk tu, dgn muka slumber je aku ckp kt doktor tu, saya xde la duit sbyk tu...so nmpk gayanye lmbt lagi la saya leh wat treatment ngan doktor... hahahahaha....
So tadi, alang-alang dh smpai kt klinik tu plus xde ramai org, aku just wat cuci gigi je.... terbang la duit aku RM100... Agak2 kt klinik kerajaan ade x treatment camtu... murah la skit kot...
 Okey la, aku nk smbung GOOGLing nk cri info pasal rawatan akar ni.....
DUIT oh DUIT dimana kau DUIT

Friday, September 14, 2012

Alangkah I|N|D|A|H|N|Y|A kalau...........

Dah lama rasenye aku tak meRELEASEkan T.E.N.S.I.O.N pasal kerja kt cni... arini genap 208 hari aku kt site baru @ KOK FOH,JEMPOL
(kalo citer tmpat ni kt orng, mmg xde sape yg tahu kot)... ulu banar sgt ke?? memang yelah... air pn xde... :(

Back to the topic ->>>> ALANGKAH INDAHNYA KALAU......

Since aku kerja kt cni, mmg terasa sgt la BUSY.. xckup kaki tangan nk  wat kerja...for your info, sehingga arini, dh masuk handphone yg ke-3 aku pakai (ala-ala mcm PM la plak ramai org dok kol smpai rosak tepon).. huhuhuhuhu.. perasantan utk kali yg ke-100 kot.. 

ALANGKAH INDAHNYA KALAU......

1) Dpt jd mcm org lain - nk dtg keje ke xdtg kje ke, xde orng yg tau, sbb BIG2 BOs xkol korang ari2... oleh yg demikian, aku punya AL mmg dh abes la.. sbb bile ade hal je kne apply AL.. org lain AL xpnh usik kot...

2) Ari-ari bole claim OT (termasuklah sunday & public holiday) - kje smpai nk mampus pn xleh nk claim... polisi company katanye... org lain tu, even xkje on sunday & PH pn leh claim OT... bahagianya la idup...

3) Pegi keje balik keje - bestnye la kalau pegi kje pastu blik keje... xyah nk pikir macam2...akhr bln dpt gaji PLUS ngan OT lg...

4) Dah la -  mls nk story2 byk plak, kang dtg KONTROVERSI plak... huhuhuhu


**** MORAL of the STORY ->> berkojo la kito sekuetnyo, agar ade rezeki lain yg dtg..

*** Sape yg terasa lu pikir la sndri... Mntk maaf la wei, nobody perfect... PEACE YAWW!!!!!


S>E>L>A>M>A>T H>A>R>I R>A>Y>A M>A>A>F Z>A>H>I>R D>A>N B>A>T>I>N




Thursday, September 13, 2012

27???? OMG!!!!!


>> 12 SEPT 2012 <<
Genap la umo aku 27 thn....OhMyGod !!!!!! M.U.D.A lg kot...ceh perasantan btol la...hahahahah
bile dok pikir semula, kawan2 yg sebaya aku ramai yg dah meningkat ke next step. Ada yg dh

** MARRIED**

pastu ade jgk sedang

** PREGNANT**

dan ade jgk yg dh jd

** PARENT**

TAPI AKU TETAP



** Thanks kt kawan2 yg wish besday aku smlm..... LUV you all !!!!!!!

|W|I|S|H|M|Y|D|R|E|A|M|C|O|M|E|T|R|U|E|

Sunday, January 15, 2012

:: 2012 ::

Cepatnye 2011 berlalu.... ape ACHIEVEMENT aku utk 2011??? mcm xde je... so mean setahun sia-sia je la life aku ek...hihihi...oh tidak!!!! xpe maro, tahun ni ko msti berusaha lebih skit..msti boleh!! maro boleh!! malaysia bole!!



Tahun ni aku nk (org wat azam thn baru, tp aku dh 15hb bru nk wat azam) hihihi.. xpe la janji ade jgk... ko ade????

:: Firstly ::
~ bole ke kurus ~

:: Secondly ::
~ insyaallah ~

:: Thirdly ::
~ beringat2 sebelum terlambat ~

:: Fourthly ::
~ ahaks ~


:: Lastly ::
 ~ to be GOOD person ~


*** HOPEFULLY i can get all this thing.... Insyaallah