QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Wednesday, December 31, 2014

#WishList 2015

OMG....OMG..... aku dah nak masuk 3-Series.... Selamat tinggal zaman muda remaja.. hahahaha

Back to tajuk asal [ wishlist  2015 ] ... ko rase??? mesti la list yang dah bertahun-tahun tak pernah tercapai..

*** MISSION 45kg *** tahun ni ape citer?? InsyaAllah tahun ni MESTI tercapai.... #KeepFightingMaro #KeepFit #KeepPraying .... Kau Boleh!!!! kawan-kawan tolong support tau jangan nak kondem je.... [M to XS] [31 to 24]

InsyaAllah kalo ade rezeki lebih tahun ni aku plan nak beli rumah.... Mohon doakan kan yer.... AMIN....

Apa lagi ek wishlist 2015??? ermmmm..... Chinese New Years?? (kawan-kawan aku je yang tahu kisah CNY ni)... so korang sila abaikan... hahahahahaha.. #SembangKemas tak nak kalah.... Aku tunggu korang dulu... Rasanye tu je kot wishlist aku tahun ni...

Hopefully tahun ni mission completed...

{2014}

Banyak kenangan #manis dan #pahit sepanjang tahun ni.. so biar la aku simpan sebagai rahsia... Story Of My Life... hahahahaha.. poyo tak??

hokey la.. aku pun dah nak balik ni.. nak get ready untuk New Years Celebration... celebrate ke??? hahahaha... MAKAN lagi penting la... pasni dah kne control skit... mission 45kg katanye.... huhuhuhu...

For the last... Emak, Abah & my sibling , Thank and sorry for everything... I try my best to give the BEST to all of you... I LOVE U....

To all my #Buddyz ,  sepanjang 7 years kita berkawan , thanks and sorry for everything.... #NeverApart
## Kau lah yang selalu...Selalu menemaniku...Mendengar kisah pahit manis Hidup ku ##

 InsyaAllah dipermudahkan.....  Amin....









Wednesday, October 1, 2014

Welcome OCTOBER 2014

Pejam celik pejam pelik arini dh msuk bulan October...cepatnye la mse berlalu..... ini bermakna tinggal 3 BULAN je lagi nk masuk 2015.... adehhhh..... benda pertama yang bermain dalam otak aku buat masa ni seharusnye pasal JODOH... ehh!!!! memang tak la.... aku rasa aku dah selesa ngan life aku skang, tak kaya, tak miskin.... boleh la nak hidup...yang paling penting tiada kongkongan... I can do anything what I want.....ade ko kesah??? susah sgt nak cri laki kaya zaman skang ni... YES!!! I'm MATERIALISTIC... ramai orang kata jgn pandang duit yang penting kne bahagia... tapi aku  TETAP dengan prinsip aku, DUIT ade lah segala2nya.. ade duit semua pn boleh (actually myBFF pn sama jgk...) that why la sampai skang weolss masih single & available.... :)

Back to the topic... dah byk sgt melalut ni azimah oii....actually benda yang bermain2 dalam otak aku ialah..... jengjengjeng....... pasal misi menurunkan berat badan... dah sembilan bulan berlalu tapi hasilnya adalah sangat mendukacitakan.. tak payah nk mendukacita sgt la azimah woi... ko bkn nye serious pn nk capai misi tu.... hangat2 tahi itik jer.... dua tiga hari tu poyo la focus nak diet pastu hampeh... every week, every month sama je camtu..... at the end??? dah 9 bulan pergi tapi bru 3 kg je....  huhuhuhuhu...


So 3 bulan terakhir ni aku msti work hard skit utk turunkan berat... "I will try".... ayat pasrah and redho.... nampak sgt macam tak mampu je...huhuhu... #keepfightingmaro MISION kali ni agak hardcore la skit.... so tgok je la camne resultnya akhir tahun  ni... wish me g00d luck!!!!!

#PastItPast
#LifeMustGoOn
#KeepMoving
#MissionToCompleteBefore2015
#MisiMencariBank
#InsyaAllah




Sunday, September 14, 2014

I am 29th 💃💃

#latepost
Actually on 12-9-14 aritu genap la umor aku 29 tahun... Bak kata my #bff si munirah, she is SINGLE and AVAILABLE.... Thanks tolong promote.... Hahahahaha...
Okey... Ape yang best nombor 29 ni??? Ermmmmmmm....
Mse zaman skolah dlu, kalo kawan2 tanye " ko nk kawen umo brape" dgn konfidenfen aku jwb " umor 29 ".....
So uols rse??? Mmg xla.... Kihkihkihkih.... Thn dpn dh 3-series.... Acahne tu??? Wak lek wak peace ✌️la....
#happybelatedbirthday
#prayformaro
#wishmydreambecometrue
#amin




Saturday, September 13, 2014

Site Anak Tiri

Morning uolss..... Entry kali psl aku memang tak puas hati ngan pihak management a.k.a org2 kt HQ... Psl apa??? Last khamis aku ade site handing over ( jalan & admin block) to client.. Aku bengang sgt dgn management sbb:-
1) xde org yg guide what to do (katanya kt HQ ade handing over team)... Kalo site lain nk handing over, bole plak korang berkampung kt sne... Why?? Sbb site aku dlm ladang sawit  and korang x nk dtg la...
Di sebabkan xde sape nk guide, aku pn sesukahati mak jemah la create sendri checklist n form utk handing over process tu... Xde mknenye aku nk wat cntik2... Asal ade sudah... Hahahaha
2) lagi satu, during handing over day tu... Sorang pn dari HQ x memunculkan diri kat site.. Hari tu pn aku hangin satu badan... Dh la kotang x guide aku, pastu hari penting tu korang x dtg jgk.... Ini memang x adil... Terasa diri di anak tirikan oleh pihak management.... Bkn kes hamdimg over je, tp mcm2 issue la site aku selalu di anak tirikan ..... Anyway, thank cypark sbb mengANAKTiriKan aku kt cni... Chooww.....

Tuesday, September 2, 2014

#SeptemberWish

Hi uols...  "Malaysia so HOT la" .... Panas sungguh mlm ni.... Mmg xleh nk tdo... #rumahtakdeaircond
Okey back to the title... Actually xde pn wish bru... Still same as wish mse awal tahun aritu.... Only 1 je wishlist iolss yg dh settle... USS Trip... Bab berjalan, mmg laju la... Huhuhuhu...with mOOn.... Short gateway....
So utk september wish ni, iols hrp dpt la settlekn balance wishlist tu before 2015...  Iolss dh pnt kot sbb every years wishlist yg same je...
1) 💵💵 balance PTPTN ~ in process 
2) be a 👍 🙎 ~ in process
3) 💘 (no komen)
4) 🎆 nw yrs at dubai ( yg ni mmg xkn tercapai la.. Iols fobia ✈️) but still leh change other location kot... Huhuhuhu

#esokademeeting 
#gudnitedunia
#prayformaro

Assalamualaikum...

Friday, August 29, 2014

BERHABUK ~ BERSAWANG

Hahahahahaha..... Dah lama kot aku tak memBLOGkan diri.... Busy ker??? Tak de la busy sgt.. Biase2 je... Kali ni nak story pasal ape eh?? Jap.... Ermmm.... Pasal ❤️ ..... Opsss.... Sorry uolss.... Tak leh citer kat cni... Kne simpan dalam hati.... Huhuhuhu.... Okey la.... iolss nak story pasal wishlist 2014.... Tggal 2 hari je lagi nk abes bulan OGoS.... Mean tinggal 4 bulan je lg iols nk completekan wishlist tu... Tapi nmpk gayenye, mcm tahun2 sebelum ni la... Will continue... Hahahaha... Iolss dah tekad kan diri, within 4 month iols akan wt yg terbaek utk merealisasikan wishlist tu.... Tak semua tp at least ade la...Insyaallah.... 
#prayformaro
#welcomeseptember

Assalamualaikum..... 



Thursday, January 30, 2014

PUTUS ASA

Hai uols... Saje nk memblogkan diri.. Tadi iols terlelap awal and now konfem la xleh tdo smula.... Entry kali ni psl PUTUS ASA..
Lately ni iols asyik give up je... Buat kerja sume mcm tak kena... Asyik ade problem je... Ptutnye makin lama kerja makin HAPPy... Tapi lain pulak jadinye... And now iols dh jumpa KEY a.k.a Kata-kata semangat utk iols terus berusaha utk lebih maju kedepan...

Kalau engkau jatuh,
Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah,
Bina yakin diri,
Mampu kita lakukan,
Tiada yang mustahil,
Segalanya Boleh!

Ni a apart of lirik lagu gemuruh suara team malaysia... Huhuhuhu... Copy and paste je....iols rse lirik song ni bole bg iols semangat untuk terus maju..
Iolss siap tampal lirik ni kt atas meja kerja iols... So hari-hari iols tgok..


Okey la uols... See  u in next entry... Tapi xtau la bile lagi.... Gud nite uolss... Selamat malam dunia....

Friday, January 10, 2014

PENANG'S TRIP WIT BFF @ NEW YEAR 2014's CELEBRATE

Assalamualaikum... Rasenye dah lama iols tak hapdate blog ni...dah penuh sawang labah2 dah..hihihihi.. Trip kali ni kira trip BAJET la sebab last minute punye planning... macam biasa la kalo bajet trip mesti la gune AIR ASIA a.k.a everyone can FLY.. huhuhuhu... Kos flight return RM 66 je...iols siap kene perli ngan mereka2 yang jeles ngan iols... "Gi penang pun nk naik flight ke??" eh!!! ade iols kesah...at least iols ade RM66 nk bli tiket flight??? ko hade??? RM66 je kot...hihihi.. Tema trip kali ni adalah MAKAN Okey la... ktrong ber6 (Mun, Ikin, Hawa, Syai, Fiza & Iols la) grak dr LCCT kol 3pm... sampai je Penang Airport terus liase ngan car rental. Weols sewa ALZA (AT) 2 hari dengan kos RM400....security deposit RM500 (bole refund balik)..so total RM900..tapi mse amek kereta ni adelah part2 yang agak funny la ngan staff car rental tu...minyak dlm tu tggl 2 bar, so weols kne make sure time return kete tu msti ade 2 bar jgk...pastu before HANDING OVER (mcm handing over pojek plak), ade la inspection..pusing keliling kete tgok part mane yg ade calar-balar ke kemek ke utk rekod yg bukan weols yg wat.. bila sume dah settle ade satu part lg yg quite funny. staff tu ckp weols hanya bole bwk kete sehingga millage 400km je..Eh!!!!! 1st time iols dgr ni... Disebabkan sume org x tau sgt jalan area penang. nsb baek la zmn ICT skang byk mmbantu weolls... ape lagi.. WAZE la jd peneman weolss sepanjang di penang ni... Antara aktiviti weolss kat Penang selama 3 hari 2 malam:

1) Pasembur menari @ hindustan kat Food Court Gurney Drive
 

2) Nasi Kandar Beratur kat Jalan Kapitan Keling
 

3) Adam Char Koey Teow kat permatang pauh.. Mun siap mintak yg BESAR & SPECIAL lg...


4) Naan Tandori kat Restoran Kapitan.. tp set ayam tandori dah abes..sbb time tu dah lewat dlm pkul 2 am camtu


5) BReakfast kt Transfer Road.. ramai org jgk la... tp makanan die mmg SUPERB!!!  ( roti canai dan Roti Bakar).. Hawa kata bole kenyang sampai malam, tp tengahari dh lapa balik...hihihihi 


6) Exercise tgok art2 kt dinding @ Street Art Penang.... memang kreatif la dorng ni...ikutkan hati weolss nk g tgok sume tp mase tak mengizinkan..pegi tmpt yg famos2 je... 


7) Aksi penutup street art at PENANG....poyo eh!!! 


8) Naek Penang Hill.. Train dh upgrade...bole tahan jgk lajunye... 


9) Weolss celebrate 2014 kat Esplanade Padang Kota....ade tomok habak hang...SEJARAH MUNGKIN BERULANG 


Sebelum balik weollss gi memborong jeruk kt Chowrasta Market...Tak sah kalo pergi penang kalo tak beli jeruk... sementara tggu flight balik kl, weolss lepak kt QueenBay MaLL untuk lepaskan hajat iolss nak berKAROK.... okey la... iolss nk sambung kerja..walaupun iolss telah diLABEL kan TAKBUATKERJA oleh bos iollss... hihihihi.... OKEY la girls.. MUN#HAWA#IKIN#SYAI#FIZA uolss mmg SUPERB OHSEM.... see you AGAIN for USS & DUBAI trip.... 
 MOOD: VERANGAN 

 #kamibuddyzkamitakkanterpisah 
#HappyNewYear & wish my dream come TRUE 
#goforitthisyear #MARO