QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Friday, January 10, 2014

PENANG'S TRIP WIT BFF @ NEW YEAR 2014's CELEBRATE

Assalamualaikum... Rasenye dah lama iols tak hapdate blog ni...dah penuh sawang labah2 dah..hihihihi.. Trip kali ni kira trip BAJET la sebab last minute punye planning... macam biasa la kalo bajet trip mesti la gune AIR ASIA a.k.a everyone can FLY.. huhuhuhu... Kos flight return RM 66 je...iols siap kene perli ngan mereka2 yang jeles ngan iols... "Gi penang pun nk naik flight ke??" eh!!! ade iols kesah...at least iols ade RM66 nk bli tiket flight??? ko hade??? RM66 je kot...hihihi.. Tema trip kali ni adalah MAKAN Okey la... ktrong ber6 (Mun, Ikin, Hawa, Syai, Fiza & Iols la) grak dr LCCT kol 3pm... sampai je Penang Airport terus liase ngan car rental. Weols sewa ALZA (AT) 2 hari dengan kos RM400....security deposit RM500 (bole refund balik)..so total RM900..tapi mse amek kereta ni adelah part2 yang agak funny la ngan staff car rental tu...minyak dlm tu tggl 2 bar, so weols kne make sure time return kete tu msti ade 2 bar jgk...pastu before HANDING OVER (mcm handing over pojek plak), ade la inspection..pusing keliling kete tgok part mane yg ade calar-balar ke kemek ke utk rekod yg bukan weols yg wat.. bila sume dah settle ade satu part lg yg quite funny. staff tu ckp weols hanya bole bwk kete sehingga millage 400km je..Eh!!!!! 1st time iols dgr ni... Disebabkan sume org x tau sgt jalan area penang. nsb baek la zmn ICT skang byk mmbantu weolls... ape lagi.. WAZE la jd peneman weolss sepanjang di penang ni... Antara aktiviti weolss kat Penang selama 3 hari 2 malam:

1) Pasembur menari @ hindustan kat Food Court Gurney Drive
 

2) Nasi Kandar Beratur kat Jalan Kapitan Keling
 

3) Adam Char Koey Teow kat permatang pauh.. Mun siap mintak yg BESAR & SPECIAL lg...


4) Naan Tandori kat Restoran Kapitan.. tp set ayam tandori dah abes..sbb time tu dah lewat dlm pkul 2 am camtu


5) BReakfast kt Transfer Road.. ramai org jgk la... tp makanan die mmg SUPERB!!!  ( roti canai dan Roti Bakar).. Hawa kata bole kenyang sampai malam, tp tengahari dh lapa balik...hihihihi 


6) Exercise tgok art2 kt dinding @ Street Art Penang.... memang kreatif la dorng ni...ikutkan hati weolss nk g tgok sume tp mase tak mengizinkan..pegi tmpt yg famos2 je... 


7) Aksi penutup street art at PENANG....poyo eh!!! 


8) Naek Penang Hill.. Train dh upgrade...bole tahan jgk lajunye... 


9) Weolss celebrate 2014 kat Esplanade Padang Kota....ade tomok habak hang...SEJARAH MUNGKIN BERULANG 


Sebelum balik weollss gi memborong jeruk kt Chowrasta Market...Tak sah kalo pergi penang kalo tak beli jeruk... sementara tggu flight balik kl, weolss lepak kt QueenBay MaLL untuk lepaskan hajat iolss nak berKAROK.... okey la... iolss nk sambung kerja..walaupun iolss telah diLABEL kan TAKBUATKERJA oleh bos iollss... hihihihi.... OKEY la girls.. MUN#HAWA#IKIN#SYAI#FIZA uolss mmg SUPERB OHSEM.... see you AGAIN for USS & DUBAI trip.... 
 MOOD: VERANGAN 

 #kamibuddyzkamitakkanterpisah 
#HappyNewYear & wish my dream come TRUE 
#goforitthisyear #MARO

No comments:

Post a Comment