QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Friday, June 26, 2015

Dugaan apakah ini??

3rd Ramadhan,
Sekali lagi aku di uji... Ini semua angkara ko Sipak... X Cukup aku kne hentam mse meeting GCEO haritu, dan skang bersambung plak email dr si AO.. Seumur idup aku, ni kali pertama aku bce email and tetiba je airmata aku mengalir... Kenapa??? Sebab aku sedih diperlakukan sedemikian rupa.. Knape ko tak pernah hargai pengorbanan aku selama beberapa bulan ni demi utk siapkan project ni??? Why??? Bahkan ko hentam aku plak... Knape ni yg aku dapat?? Kali ni mmg aku dah xleh terima.. Sabar aku dah abes... Aku dah x kuat...

5th Ramadhan
Keputusan harus dibuat.. Mungkin ini jln yg terbaek... Mase sudah tiba... Mgkn aku seperti yg lain.. Bile dh nk smpai ke penghujungnya, akan ditendang mcm bola yg x berguna lagi.... So better aku back-off sebelum aku pn jd mcm tu jgk....

Its a hard decision... Kwn2 pn ckp ini jalan terbaek.. Yelah hanya dorang je paham ape perasaan aku selama ni.. Sbb kt dorang la tmpat aku mengadu susah senang aku.. Thanks korang...
Tapi kwn kt office ckp ini bkn jalan yg terbaek.. Katanye kne lebih positive bile org dah cabar kita macam tu.. Jgn wat apa2 decision ketika kita tengah marah...

Ya Allah, tunjukkanlah aku jalan yang terbaik.. Betulkah keputusan aku ni??

Thursday, June 18, 2015

Kecewa....


::: KECEWA :::

Perasaan di hargai oleh orang lain adalah indah.. Memang sukar di gambarkan.. Tapi... Macam mana pula perasaan bila TAK DI HARGAI??? Segala penat lelah kita langsung tak di pedulikan apatah lagi di iktiraf.. Lagi sukar utk di gambarkan perasaan tu ... #speechless

1st Ramadhan, aku mengharapkan ada sinar baru tapi ianya tak seindah seperti yang di harapkan.. Pengorbanan selama ini tidak di hargai.. Hanya perasaan kecewa je mampu di gambarkan di saat ini.. Kerja keras dan pengorbanan selama hampir 9 bulan ini terasa seperti sia2 saja... 

Sape tak kecewa di saat segala penat lelah dan masa yang kita korbankan kepada company tidak di hargai.. Dari pagi sampai ke malam habiskan masa di tempat kerja sehingga masa utk diri sendiri pn di abaikan...semuanya utk company... Tapi apa yang aku dapat?? Aku tak mengharapkan pujian yang menggunung tapi cukup la sekadar pengorbanan aku selama ni di hargai..

Kalau ikutkan hati, hari ni jgk aku nak anta surat resign.. Buat apa nak tunggu lagi.. Dah berapa kali company buat camni kt kau...bila dah nak smpai ke hujung msti orang lain yang dapat pujian dari company.. Bukan kau Azimah... Cukup la...

Tapi Perlu ke aku rase begini?? Biasanye kau kuat Azimah... Biarlah... Hanya Kau tau apa yg kau buat... Allah sentiasa ada.. Dia maha mengetahui... 

Jadikan ia sebagai pendorang utk kau lebih kuat Azimah... BuktiKan pada mereka... 

InsyaAllah.... Aku kuat!!!! Sikit je lagi... Siapkan ape yg telah kau usahakan selama ni... Kau Boleh Azimah....

Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah.

Monday, June 15, 2015

Perlukan Perubahan

Hidup perlukan perubahan....
Yes!!! Aku sgt memerlukannye... Tak kira dr segi mental mahupun fizikal... Jujur aku mengaku, Aku ni byk kejar perkara dunia dari akhirat.....aku leka... Aku lalai dgn hal2 dunia... Lupa tanggungjawab... Aku perlu berubah....Tp perubahan perlukan cabaran dan jgk pengorbanan... Aku slalo kne kondem.... Sbb berubah hanya utk seketika.... Tapi aku tau, bukan senang nk berubah... Beri aku masa... Aku akan cuba... InsyaAllah... 




Sunday, June 14, 2015

Dugaan & Godaan

1st half 2015 dah nk smpai ke penghujungnye tapi ......... Saya msh TAK mampu nk lawan dugaan & godaan.
Mane perginye #mission45kg ?? Patutnye progress dah separuh tapi skang ni bru suku je... Come la azimah....
What happen?? Every week msti kuar statement "postponed" .. Hahahaha... Sbb tu misi dah jauh tinggal kebelakang... Kuat btol dugaan n godaan ni kn... Bile nk focus ni??? Asyik kne kondem ngan kekawan je... 

Thursday, June 11, 2015

Buddyz Getaway !!!!!!!

Getaway bulan lepas berdua ja tp kali ni kami berempat.... Trip kali ni ktorang g #MajlisMun kat Kuantan .... Hahahaha... Bercanda di pasiran pantai laaa....
CHERATING 🏊🏻🏊🏻

Eksited nk turun sne sbb 1st time nk rse Mun masak.. Almost 5 bulan pnh dok serumah tp TakPenah rase pun.. Ikutkn hati nk sapu smpai licin tapi kne kwl nafsu makan.. #SayaTakNakGemuk ... Thanks mun, awak masak mmg sedap tp saya x kuat pedas... 😁😁


                      (Kat rumah Mun)

Cherating, here we come!!!! 1st aktiviti ktorang memang sangat kelakar.. Bile engineer berkarya... Ko rase??

             (Aku mmg failed bab2 ni)

Next ktorang tgok penyu, g zoo... Pencinta haiwan.. Huhuhu... Petang baru lepak tepi pantai sambil menghirup udara yang nyaman dan jgk semangkuk maggie sup... Aktiviti waktu malam, harus la karok....smpai lebam...3 jam je... Ade apa hal!!!

   (Wefie dlu smentara tggu maggie sup)

Pagi ktorang Mandi laut....

        (Beach breakfast la sgt kn)

Petang plak Lepak kat TC cuci2 mata...

      (Yg ni aku pn x pasti apa motifnye)
Kulacakes??? Malas la nk cerita... Sbb indah khabar dari rase... Ermmm...
Malam plak ktorang g tgok fireflies.. Malam ni semua pengsan awal.. Ofcos la hawa yg plg awal pengsan... Mcm biase... 

Balik ke pangkal jalan la... Huhuhu
Hashtag MyviKuning.... Dari Cherating smpai ke KeyELL giteww... Jodoh ke?? Hahahaha

To all my Buddyz #MunSyaiHawa thanks sbb dapat spend mase bersma2 walaupun kejap je... Korang mmg gile tp sgt ohsem!!! Thanks being a part of my life... Doakan supaya aku dpt berubah ke arah yg lebih baik okey... Hashtag perlukan mase.... Jgn lupa topup touchngo... 

next trip JayBee ye!!!!

#KawanKuatMakan #KawanTakutGemuk #KawanSampaiMati #MunMaroHawaSyai

Thanks girls....







Sunday, May 31, 2015

Keje gile tapi ohsem!!

630 am heading to Putrajaya
740 am start #TMFunRun
820 am finished 5km
900 am zzzzzz...tired
1215 pm heading to Putrajaya sentral
100 pm lepaking @ KLIA
230 pm window shoping @ MitsuiOutletPark
500 pm Gosipping @ KLIA2
730 pm heading to Alamanda
800 pm wrap for today


Ini mmg keje giler.... 18k step...14.5km... Mcm nk tercabut kaki aku... Tapi seronok sbb hari ini wat bnda baru... Hashtag lepak kat Airport...slalo lepak kat mall kan...huhuhu.... Amek feel utk g DUBAI katanya... penat tp seronok.. thanks hawa sbb sama2 wat keje gile arini... Tp kalo buddyz yg lain ade kn lg seronok...  Jumaat ni kita kasi havoc okey... See uolss.... 

Friday, May 29, 2015

Kenapa???

Knapa kita ada perasaan tak tenang/ give up/ blurr/ down/ serba tak kena/ stress/ konpius/ etc.

kenapa? Kenapa?

sbb awak susah nak sahut panggilan 5 kali sehari drpd-Nya.. awak tak suka hadir majlis ilmu agama, awak jarang nak bukak Al-Quran, awak tak fikir pasal akhirat..Awak takda usaha walaupun sedikit utk muhasabah diri ... Tapi awak asyik dgn pementasan drama DUNIA.. everyday about dunia...

Ya Allah, jika aku lalai, sedarkan aku. Jika aku jauh dariMu, dekatkan aku pada jalanMu… Ampuni ku Ya Allah

Buddyz Takkan Terpisah "

Picture taken on 31/12/13 #Missing:KakMun
Takkan terpisah empat sekawan gila2 rambut tak sama tapi satu kepala tak sedarah tapi bersaudara sumpah untuk bersama-sama takkan terpisah biar tsunami melanda pusing dunia berjanji setia susah senang kami menang takkan terpisah ibarat KL dengan traffic jam burung biru dengan muka buku tetap rapat kami hebat macam budak hipster dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah kami buddyz bersama selamanya kami riuh kami gempak ngam ngam macam segiempat tepat suara berbeza pilihan sama fahami jiwa tanpa suara kami sembang gaduh sms kutuk lepak sebab kami muda sekali je bersama mencipta menggegar dunia kami bebas merantau merata-rata merayau-rayau mencari jati diri bersama selamanya. Kami buddyz kami takkan terpisah... #CopyPaste
 
ni la buddyz2 aku yang gilerr....
sorry girls aku curi gmbar korang..hehehe..



Topic yg tak lekang dari dulu smpai skrang.. hari2 kami sembang.. tak kira siang ataupun malam... Misi kami adalah sama... " taknak gemok" nak #keepfit.... setiap bulan kami ada target.. tiap2 minggu kami kne update... tapi masalah kami cuma satu..  Pasal makan kami tak kalah, sebab kami #KawanKuatMakan ...
 
Bile kami lepak tipulah kalau takde gelak... yang tak kelakar pun jadi kelakar..... bahasa kami memang kasar... tapi kami tak kisah..sebab hanya kami je paham...
 
 
Aku tak boleh janji utk jadi kawan korang utk selama-selamanya.. sebab mati tu sudah pasti.. tapi aku janji akan jadi sahabat yg 'ohsem' utk korang selagi aku masih bernafas...
 
Thank you for being a part of my life..
 

"If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile... But anytime you need a friend, I'll just be me."

 
 
 


 
 

Thursday, May 7, 2015

Short Buddy Vacay ~~ IPOH_PENANG ~~

Vacation kali ni kitorang berdua ja... And x yah nak naik flight bagai la... Naik kereta ja... pakai redah je... ... skali-skala gi vacation yg x perlu nak prepare bagai... baru la 'rare' .... kan??? hahahahaha

Dari KL kol 11am kitorang gerak ke Batu Gajah utk Wedding Aztul... Bajet 3 jam smpai la sane.. So pagi tu breakfast biskut jer... Naik je PLUS, mak aihh.. Jammed nak mati... RnR semua FULL... dalam kereta xde makanan... Perut dah brape kali lapar brapa kali kenyang pun dah tak terkira.... Akhirnya.. dapat la stop kat Petronas RnR Tapah... Tapau la roti utk alas perut yang dah sengsara kelaparan...huhuhuhuhu... Dari kol 11am, kitorang smpai umah Aztul kol 6pm....Aztul dah selamat jadi bini orang... Tak sempat nak tgok... tu pun kira cepat la sbb ktorang ikut emergency lane... hashtag EMERGENCY LAPAR....

Wefie redah jammed 


congrats Aztul

 Antara aktiviti-aktiviti kitorang kat IPOH
1) Jalan2 kat Gerbang Malam.. ala2 macam uptown la
2) Supper kat Medan Selera Taman Kanak-kanak (sebelah Gerbang Malam)
3) Breakfast kat Restoran New Hollywood (memang terBAEK la makanan die)
4) Tea Time kat Mee Udang Mak Jah (Udang besar & Fresh) - otw ke penang

Misi vacation kali ni ialah "MAKAN" and tempat terBAEK utk makan ialah PENANG.. Setuju tak??? #FoodHeaven

Tapi kali ni luck kurang skit la... Parking susah, Jalan jammed, kedai tutup... sedeyyyy....  Malam 1st kat Penang tu mmg takkan aku lupakan.... biarla kitorang ja tau....hahahahahaha...
Esoknya, misi makan kitorang bermula.... start ngan breakfast sebelah market Taman Tun Sardon... tempat ni agak ramai org jugak la..sbb tmpat ni agak famos utk breakfast.... Tempat tu dekat gak ngan rumah P.Ramlee, so kitorang singgah situ kjap...

berdiri belakang Mun, nmpk kurus skit

Pastu kitorang terus gi cari cendol yang famos kat penang "Teo Chew Chendul" kat Penang Road... petang tu kitorang lunch laksa yang famos kat cni.. "Laksa Janggus" ... jauh giler kot nak smpai cni... dah sampai haruslah makan 2 mangkuk kan.. baru la berbaloi jalan jauh2..huhuhu.... Kalo g penang tak sah kalo x singgah foodcourt kat Gurney Drive... mesti la pi cari Pasembur... Mun mengidam tahap maksima... kalo tak dapat tu konfem kena sawan.. hahahaha

nampak x muka puas dpt Pasembur

Di sebabkan ni short vacay so x banyak la tempat yang kitorang leh terjah... sebelah malam kitorang jalan kat "Feringgi Night Market" tapi x ramai orang la sebab bukan malam minggu.... Malam tu plan nak pekena "Mady Char Kuey Teaw" tapi tutup la plak... huhuhu...sedeyyy.... so pekena "Royal Nasi Kandar" je... Pkul 12mlm makan pastu terus tidooo..... bahgianya hidup.... hahahha..
Esokknya b4 balik KL singgah breakfast kat "transfer road" ... one of famos place utk breakfast.... 

roti bakar telur goyang


Percutian kat PENANG memang tak penah menghampakan.... SAYA SUKA MAKAN.... 

nota kaki utk awak : jangan SERIK gi bercuti ngan saya eh???


 

Wednesday, April 22, 2015

April better than March tapi STRESS tetap ada

Hari ni bru berkesempatan nak membebel kat blog ni.. Actually aku tak bole nak tido sbb badan ngan otak penat sangat... Bru je siap email draft slide kat client ... 😁😁😁
Dari balik kerja td rse mcm sedih je.. Sbb penat kot.. Bkn psl call dr someone td.. Huhuhuhu... Tak pe la azimah.. Think positive je.. Ni jalan yg ko pilih..
April ngan March, takde byk beza pun.. Stress tetap ade.. Org kata kalo kita dh x happy ngan kerja yg kita wat skang ni, better lets it go....hmmmm....
Tapi tAhap keberanian aku still low la...
Aku tak confident nk chAnge bidang lain... Dah kat 6 tahun kot aku wat infra tetiba nak tukar structure bagai ni macam x yakin je aku bole wat.. Tabik spring kt mun sbb ko berani... Thats why la smpai skang aku still kerja ngan company ni...
On April my GFs (mun, hawa, ikin) dah sweet 30th gittew... Dah msuk 3 series korang ek!! Hahaha... Iolss bru 29th++ ... Muda la jgk.. Hahaha...
Mission 45kg ape cite eh??? Harus la failed... January sgt gigih, February ade curi2 skit, March makin hancur... So April start balik... Tapi.... Ko rse?? 1st week focus, 2nd week main2, 3rd hancur again!!! 4th week??? Tgok la camne...

Tuesday, March 31, 2015

March penuh dengan duka

Morning uolss... 

March berakhir dgn penuh kisah duka.. Mcm2 bnda yg x best dlm bulan ni. Entry kali ni aku xnak membebel pjg2, aku nk list je  kisah sedih/duka aku sepanjang bulan ni.... 😓😓
1) hampir 5 thn aku kje ngan sipak, ini kali pertama aku dpt "warning letter" sbb balik awal 2 jam. Selama ni aku balik malam xnak plak HR bg letter bagai
2) stress ngan perangai bos yg tahap maksima, hampir2 nak anta resign letter. Bkn stress psl kerja tp sikap bos yg ....
3) tiada lagi "eat clean" , no exercise.. Yg tinggal hanyalah weight gain
4) almost everyday ade meeting, kekadang sehari ade 2x.. 3x pn penah.. Part plg x best time meeting, Bos dok blkng, aku plak yg kne mnjwb semuanya
5) paperwork yg berlambak, bole kira brape kali je aku turun site bln ni, paperwork bkn jiwa aku la
6) hari2 aku dtg lmbt sbb sakit hati ngan HR.. Amek kaw, nk sgt berkira ngan aku
7) Opismate x puas hati ngan keBANGKITAN site aku.. Aku pn x phm knape korang dengki sgt... Ktorang workaholic kot 
8) ko x puas hati ngan aku, ko kata mgt pilih kasih, bile aku nasihat kt ko, ko x nak dgr.. So ko rase salah sape?? Skang aku pn mls la nk ckp ngan ko.. Pikir la sndri.. Time managemnt ko tu yg x btol
9) tiada kesempatan nak balik rumah jmpa family.. Sbb saya sgt la busy.. Last balik umh bln lps mse CNY... 
10) my fav nombor... Huhuhu... Hilangnya sorang sahabat kat cni yg sama2 kuat mkn, kuat bergosip, gi exercise sama2, tmpt luah perasan, pendgr setia masalah n kestressan aku, geng tgok wyg every week... Die kata alam maya kan ada.... 

April, my new journey will begin... InsyaAllah aku akan lebih tabah untuk hadapi semua ini.. My TulangBelakang a.k.a my sitemate, together we make it happen.. Cpt2 kita siap, cpt2 kita gi tempat lain okey.. Our target 4 bulan lagi... 

Kepada korang2 yg dengki a.k.a xpuas hati ngan site aku, terpulang la korang nk ckp ape coz ape yg berlaku selama ini adalah atas kesungguhan diri kami sndri...

Assalamualaikum....

Monday, March 23, 2015

March belum berakhir, aku makin STRESS





Entry kali ni masih tentang STRESS.. aku pun tak tahu la kenape?? aku ingatkan dah abes untuk bulan ni tapi nampaknya masih belum berakhir lagi... Dear Stress, Lets BREAK UP !!!! kalo la stress ni bole bakar kalori, konfem aku dah jadi Supermodel... hahahaha...

Khamis - 19/3/15, KeSTRESSan aku tahap maksima... Finally, KeBaBOOMM... meletup jugak ... hari tu aku memang dah tak mampu nak tahan.. "Gosip So Sweet" , group tempat aku lepaskan semuanya... Thanks girls... huhuhuhu... Everything was exploded.. ameekk kaww.... Hari tu aku memang tekad nak resign...short notice... ape nak jadi, jadi lah...aku dah tak kesah.. sebab aku dah penat nak melayan kerenah all fucking people with all this fucking thing... penat weii...
Esoknya bos panggil aku msuk bilik meeting. Tanye knape aku nk resign.. jawapan pertama aku ialah saya tak suke si 'xyz' transfer masuk site saya.. kalo kt opis tengok muka die pn aku x bole, ni kan plak nk msuk site aku... jawapan die memang tak la. jawapan2 yang lain, tak pe lah.. aku simpan dalam hati je la.. hahahaha... tapi yang penting bukan pasal gaji...

Ahad - 22/3/15, aku dah wat Keputusan selepas beberapa hari dok pikir betul2. Ape yang baik, apa yang buruk kalau aku resign.. Yelah orang kata, Jangan buat keputusan Kalau kita tengah Marah. Selepas beberapa consideration, aku ambil keputusan untuk stay ngan company ni... Kalo korang bace entry2 aku sebelum ni, mesti korang akan cakap, baik la blah cari kje tempat lain kan.. Tapi aku yang lalui semua ini so aku rase keputusan ni adalah yang terbaik untuk aku...

So start from harini aku cuba masukkan DNA positive dalam mindset aku... try to be positive.. sebab aku rase everything is gonna be okey!!! Persetankan setan2 tu semua, keep moving, keep fighting and aku BOLEH berjaya....



Azimah you can do it !!!
Prove to them




Monday, March 16, 2015

....................................


" Bila kawan yg kau rapat da mula ada kehidupan sendiri, kau kena hormati kehidupan dia. Mana boleh nk berkepit macam dulu.Dulu dulu da habis.”

Sunday, March 15, 2015

March makin STRESS

#ChapterThreeOfMyLife

Sedar tak sedar March dh makin nak ke penghujung... 2015 ni aku rase mase cepat sangat berlalu.. Sangat cepat 😓

Hashtag MARCH2015 ~ bulan yang penuh kisah duka kot dalam hidup aku.. keSTRESSan tahap maksimum.. 

#KERJA
Apa yg plan semua tak menjadi.. Meeting tak abes2... Paperwork berlambak2.. Site hancur.. Progress ntah ke mane.. Hari2 kne tiau ngan client.. Jwb salah xjawab pn salah... Plg worst bos backup subcon.. Itu mmg x bole blah.. Aku kne taruk kaw2 ngan bos sbb subcon... Not my fault... #NasiKangkang #SapuBontot .. Tu baru cite psl site, belum lg ngan karenah org2 HQ yg dicintai lg disanjung tinggi... Semua bnda nk put under org site.. Subcon xdpt pyment aku jgk yg kne.. Procurement dept. salah order brg pn aku yg kne... Jap kne submit tu jap kne submit ni... Seriously aku xpham ngan system skrang ni.. Company ape yg aku kje ni?? Hashtag sipak dihatiku..

#wishlist2015
Misi mengurangkan lelemak kat badan ni semakin hari semakin jauh ketinggalan.. wTH??? Bile stress, makan je kot utk hilangkan stress kn... Apa lagi?? Makan makan dan makan.... Workout?? Dah lebih sebulan dok membesarkan badan kot... Apa dah jadi.... NOcomment... 

#MyLiFe
Giler sangat tak BEST.... Workaholic?? Mmg xtak la... Tapi terpaksa.. Nak wat camne... Kalo tak aku yg kne wat, sape lagi kan.. Keputusan yg bodoh aku accept position ni.. Dapat x setimpal ngan ape yg aku buat... 
4/3/15 - hashtag aku sgt SENTAP.. Xtau nak ckp ape.... Setiap org ade matlamat hidup masing2.. Kne kejar cite masing2.. Wish u goodluck n all the best... Sorry n thanks for everything... 😭😭😭 

Assalamualaikum....


Saturday, February 14, 2015

14th February

Tiap2 tahun bile tiba tarikh ni...... ermmmm...... no komen....
Hopefully tahun dpn perasan ni akan bertukar.... InsyaAllah...
Okey la....Stop cerita pasal tarikh di atas....

Back to kisah hidup aku yang sangat bosan.... 
#HidupHarusKerja #TakNakBergantungHarapDgnOrang Lain
This week sgt tough... Straight 3 hari meeting... otak penat wat paper work.. 
Tapi yang paling worst is badan penat kena tembak mase meeting... Bos???
korang rse?? As usual... sangat tidak membantu.... 
I wish 1 hari nanti aku tak nak masuk meeting... Mohon jawab la sendiri....

I need short vacation right now!!!!
Sape nak teman aku??? Otak ni seriously kene re-set balik...
hahahahaha.... Jom.....sape nak join???


Sunday, February 8, 2015

Kerja bodoh a.k.a berani mati

Hahahaha.... Ni kisah semalam.... Aku rse ni 1st time aku buat keputusan berani mati.... Sbb desprate sgt ke hape??? Aku pn x sure... Tp ntah la...hope everything is gonna be alright.... Byk bnda pasni aku kne cut-off aku punye expenses... See je la the result after 3 month.... Ermmmmmm....

Wednesday, February 4, 2015

PERMULAAN YG TAK BAIK

Lain yg plan, lain plak yg jadi... Permulaan kerja yg x berapa nak bagus utk February 2015 ni... Tak pe azimah.. Baru 1st week kn... Esok kita try to make it happen okey!!! Jgn give up azimah... 

Tuesday, February 3, 2015

Chapter 2 of my 2015






February dah tiba... January berlalu dengan pantas... I wish mase bole patah kembali coz aku nak start semula dengan 01012015... rasenye banyak benda lagi yang aku tak sempat nak buat on JAN15... Tapi omputih kata  "Life must go on" ....

January 2015 ~~~~ macam2 perkara dah berlaku.... KERJAYA vs Life..

2010 to 2015, tahun ni tahun ke-5 aku kerja ngan #sipakdihatiku ... ko hade??? macam2 hal since 4 bulan aku kat site baru ni [Putrajaya]
Dengan karenah TOP management, Opismate, sitemate, client, consultant dan ramai lg..huhuhuhu... 1stly is Client & Consultant, rsenye ni 1st and last kot aku nk kerja under dorang.. Sape2 yang penah keje under PJH projek msti tau macamana keSTRESSan bile liase ngan dorang ni kan??? all bout procedure and rule...#mencarut..#SAFETY1st.... Sorry..... aku mmg bkn jenis orang yang suke follow the rules... 2ndly is TOP management!!! no komen la... korang kan BigBoss, aku kuli je...cakap la macamana pn, uolss always RIGHT.... agreed?? hahahaha... And 3rd is opismate.... dalam sebulan ni full ngan kontroversi.... korang rase?? msti la karenah new hire.... tak sedar diri...keje x sampai 3 bulan tapi masing2 nak tunjuk belang... #BBNU #TEKO (backword) .... kalo yang BBNU tu je aku xde la menyirap bandung cincau sangat... dah nama pun BBNU kn... ni yang dah nak msuk 4-series... perangai macam ........ malas la nak mencarut....

P7G -->> my project... hope all my team bole bagi 200% effort utk kita sama2 siapkan bulan June ni.. Penat?? memang la penat tapi try la guys... 

[MY|LIFE]
Giler bosan kisah hidup aku kat sini.. Kuar g kerja #gelap, balik kerja pn #gelap.. lebih 12hours mase aku kat tempat kerja... Monday to Saturday... Giler bosan.. tapi ape choice yang aku ada?? TAK ADA .... always kne 
think +ve ... sometime Fedup jugak tapi mmg xde pilihan...so ikut je flow yang ade... Lagipun time meeting aku jugak yang nak menjawab nye kan... 

#wishlist2015#
So far okey la... even progress tak macam yang aku harapkan... at least ade la... its okey... just starting... #keepfightingmaro #keepfit

GREAT THING NEVER CAME FROM COMFORT ZONES

SUN IS ALONE TOO but IT STILL SHINE



 

 


Sunday, January 11, 2015

Oh Nasi LEMAK

Nasi lemak.... Bunyi pn dh nmpk menyelerakan..belum tgok dpn mata lagi.. Hihihihi... Baru la malaysian kalo makan nasi lemak kn?? Pekena plak ngan teh tarik... Nikmatnye hidup.... 
Cerita nasi lemak mase bekfes td.. Sangat tergugat iman aku tgok si budak kecik ni mkn nasi lemak.. Untong la awak kurus...


Nasib baek tekad dlm diri ni msh kental... Sabar maro... Takkan kerana sepinggan nsi lemak..... Sia-sia je la usaha ko selama beberapa hari ni... 
Focus dulu pada mission tu, bile dh achieve baru pikir nasi lemak okey... Makan sekarang ke nanti ke, rase nasi tu tetap sama kan... #nasilemak

#keepfightimaro #keepfit

Wednesday, January 7, 2015

After a week

{07.01.2015}

Arini genap seminggu #mission45kg.. means malam ni kne timbang la utk tgok achievement mggu ni. Every week aku target will loss 1kg...Korang rase??? hahahahahaha.... aku rase tak dapat achieve kot sebab start 4hb aku bru start #eatclean and #nocarbo...Mesej untuk my #buddyz : Sampai hati  awak x ajak saya gi makan burger malam tadi...hihihihi..gurau je...Thanks #buddyz sebab #supportkawan.... . walaupun mggu ni tak dapat achieve target, Its OKEY....HARAPAN MASIH ADA...



Sunday, January 4, 2015

Page 4 of 365

Mission #45kg msh tak berjalan.... Apakah mksudnye??? 
Azimah.... Pleassssee!!!!!!
#KuatkanSemangat 
"Jgn biar makanan yg kawal kita"

Nota kaki : 1 week = 1 kg