QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Saturday, February 14, 2015

14th February

Tiap2 tahun bile tiba tarikh ni...... ermmmm...... no komen....
Hopefully tahun dpn perasan ni akan bertukar.... InsyaAllah...
Okey la....Stop cerita pasal tarikh di atas....

Back to kisah hidup aku yang sangat bosan.... 
#HidupHarusKerja #TakNakBergantungHarapDgnOrang Lain
This week sgt tough... Straight 3 hari meeting... otak penat wat paper work.. 
Tapi yang paling worst is badan penat kena tembak mase meeting... Bos???
korang rse?? As usual... sangat tidak membantu.... 
I wish 1 hari nanti aku tak nak masuk meeting... Mohon jawab la sendiri....

I need short vacation right now!!!!
Sape nak teman aku??? Otak ni seriously kene re-set balik...
hahahahaha.... Jom.....sape nak join???


Sunday, February 8, 2015

Kerja bodoh a.k.a berani mati

Hahahaha.... Ni kisah semalam.... Aku rse ni 1st time aku buat keputusan berani mati.... Sbb desprate sgt ke hape??? Aku pn x sure... Tp ntah la...hope everything is gonna be alright.... Byk bnda pasni aku kne cut-off aku punye expenses... See je la the result after 3 month.... Ermmmmmm....

Wednesday, February 4, 2015

PERMULAAN YG TAK BAIK

Lain yg plan, lain plak yg jadi... Permulaan kerja yg x berapa nak bagus utk February 2015 ni... Tak pe azimah.. Baru 1st week kn... Esok kita try to make it happen okey!!! Jgn give up azimah... 

Tuesday, February 3, 2015

Chapter 2 of my 2015






February dah tiba... January berlalu dengan pantas... I wish mase bole patah kembali coz aku nak start semula dengan 01012015... rasenye banyak benda lagi yang aku tak sempat nak buat on JAN15... Tapi omputih kata  "Life must go on" ....

January 2015 ~~~~ macam2 perkara dah berlaku.... KERJAYA vs Life..

2010 to 2015, tahun ni tahun ke-5 aku kerja ngan #sipakdihatiku ... ko hade??? macam2 hal since 4 bulan aku kat site baru ni [Putrajaya]
Dengan karenah TOP management, Opismate, sitemate, client, consultant dan ramai lg..huhuhuhu... 1stly is Client & Consultant, rsenye ni 1st and last kot aku nk kerja under dorang.. Sape2 yang penah keje under PJH projek msti tau macamana keSTRESSan bile liase ngan dorang ni kan??? all bout procedure and rule...#mencarut..#SAFETY1st.... Sorry..... aku mmg bkn jenis orang yang suke follow the rules... 2ndly is TOP management!!! no komen la... korang kan BigBoss, aku kuli je...cakap la macamana pn, uolss always RIGHT.... agreed?? hahahaha... And 3rd is opismate.... dalam sebulan ni full ngan kontroversi.... korang rase?? msti la karenah new hire.... tak sedar diri...keje x sampai 3 bulan tapi masing2 nak tunjuk belang... #BBNU #TEKO (backword) .... kalo yang BBNU tu je aku xde la menyirap bandung cincau sangat... dah nama pun BBNU kn... ni yang dah nak msuk 4-series... perangai macam ........ malas la nak mencarut....

P7G -->> my project... hope all my team bole bagi 200% effort utk kita sama2 siapkan bulan June ni.. Penat?? memang la penat tapi try la guys... 

[MY|LIFE]
Giler bosan kisah hidup aku kat sini.. Kuar g kerja #gelap, balik kerja pn #gelap.. lebih 12hours mase aku kat tempat kerja... Monday to Saturday... Giler bosan.. tapi ape choice yang aku ada?? TAK ADA .... always kne 
think +ve ... sometime Fedup jugak tapi mmg xde pilihan...so ikut je flow yang ade... Lagipun time meeting aku jugak yang nak menjawab nye kan... 

#wishlist2015#
So far okey la... even progress tak macam yang aku harapkan... at least ade la... its okey... just starting... #keepfightingmaro #keepfit

GREAT THING NEVER CAME FROM COMFORT ZONES

SUN IS ALONE TOO but IT STILL SHINE