QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Tuesday, March 31, 2015

March penuh dengan duka

Morning uolss... 

March berakhir dgn penuh kisah duka.. Mcm2 bnda yg x best dlm bulan ni. Entry kali ni aku xnak membebel pjg2, aku nk list je  kisah sedih/duka aku sepanjang bulan ni.... 😓😓
1) hampir 5 thn aku kje ngan sipak, ini kali pertama aku dpt "warning letter" sbb balik awal 2 jam. Selama ni aku balik malam xnak plak HR bg letter bagai
2) stress ngan perangai bos yg tahap maksima, hampir2 nak anta resign letter. Bkn stress psl kerja tp sikap bos yg ....
3) tiada lagi "eat clean" , no exercise.. Yg tinggal hanyalah weight gain
4) almost everyday ade meeting, kekadang sehari ade 2x.. 3x pn penah.. Part plg x best time meeting, Bos dok blkng, aku plak yg kne mnjwb semuanya
5) paperwork yg berlambak, bole kira brape kali je aku turun site bln ni, paperwork bkn jiwa aku la
6) hari2 aku dtg lmbt sbb sakit hati ngan HR.. Amek kaw, nk sgt berkira ngan aku
7) Opismate x puas hati ngan keBANGKITAN site aku.. Aku pn x phm knape korang dengki sgt... Ktorang workaholic kot 
8) ko x puas hati ngan aku, ko kata mgt pilih kasih, bile aku nasihat kt ko, ko x nak dgr.. So ko rase salah sape?? Skang aku pn mls la nk ckp ngan ko.. Pikir la sndri.. Time managemnt ko tu yg x btol
9) tiada kesempatan nak balik rumah jmpa family.. Sbb saya sgt la busy.. Last balik umh bln lps mse CNY... 
10) my fav nombor... Huhuhu... Hilangnya sorang sahabat kat cni yg sama2 kuat mkn, kuat bergosip, gi exercise sama2, tmpt luah perasan, pendgr setia masalah n kestressan aku, geng tgok wyg every week... Die kata alam maya kan ada.... 

April, my new journey will begin... InsyaAllah aku akan lebih tabah untuk hadapi semua ini.. My TulangBelakang a.k.a my sitemate, together we make it happen.. Cpt2 kita siap, cpt2 kita gi tempat lain okey.. Our target 4 bulan lagi... 

Kepada korang2 yg dengki a.k.a xpuas hati ngan site aku, terpulang la korang nk ckp ape coz ape yg berlaku selama ini adalah atas kesungguhan diri kami sndri...

Assalamualaikum....

Monday, March 23, 2015

March belum berakhir, aku makin STRESS





Entry kali ni masih tentang STRESS.. aku pun tak tahu la kenape?? aku ingatkan dah abes untuk bulan ni tapi nampaknya masih belum berakhir lagi... Dear Stress, Lets BREAK UP !!!! kalo la stress ni bole bakar kalori, konfem aku dah jadi Supermodel... hahahaha...

Khamis - 19/3/15, KeSTRESSan aku tahap maksima... Finally, KeBaBOOMM... meletup jugak ... hari tu aku memang dah tak mampu nak tahan.. "Gosip So Sweet" , group tempat aku lepaskan semuanya... Thanks girls... huhuhuhu... Everything was exploded.. ameekk kaww.... Hari tu aku memang tekad nak resign...short notice... ape nak jadi, jadi lah...aku dah tak kesah.. sebab aku dah penat nak melayan kerenah all fucking people with all this fucking thing... penat weii...
Esoknya bos panggil aku msuk bilik meeting. Tanye knape aku nk resign.. jawapan pertama aku ialah saya tak suke si 'xyz' transfer masuk site saya.. kalo kt opis tengok muka die pn aku x bole, ni kan plak nk msuk site aku... jawapan die memang tak la. jawapan2 yang lain, tak pe lah.. aku simpan dalam hati je la.. hahahaha... tapi yang penting bukan pasal gaji...

Ahad - 22/3/15, aku dah wat Keputusan selepas beberapa hari dok pikir betul2. Ape yang baik, apa yang buruk kalau aku resign.. Yelah orang kata, Jangan buat keputusan Kalau kita tengah Marah. Selepas beberapa consideration, aku ambil keputusan untuk stay ngan company ni... Kalo korang bace entry2 aku sebelum ni, mesti korang akan cakap, baik la blah cari kje tempat lain kan.. Tapi aku yang lalui semua ini so aku rase keputusan ni adalah yang terbaik untuk aku...

So start from harini aku cuba masukkan DNA positive dalam mindset aku... try to be positive.. sebab aku rase everything is gonna be okey!!! Persetankan setan2 tu semua, keep moving, keep fighting and aku BOLEH berjaya....



Azimah you can do it !!!
Prove to them




Monday, March 16, 2015

....................................


" Bila kawan yg kau rapat da mula ada kehidupan sendiri, kau kena hormati kehidupan dia. Mana boleh nk berkepit macam dulu.Dulu dulu da habis.”

Sunday, March 15, 2015

March makin STRESS

#ChapterThreeOfMyLife

Sedar tak sedar March dh makin nak ke penghujung... 2015 ni aku rase mase cepat sangat berlalu.. Sangat cepat 😓

Hashtag MARCH2015 ~ bulan yang penuh kisah duka kot dalam hidup aku.. keSTRESSan tahap maksimum.. 

#KERJA
Apa yg plan semua tak menjadi.. Meeting tak abes2... Paperwork berlambak2.. Site hancur.. Progress ntah ke mane.. Hari2 kne tiau ngan client.. Jwb salah xjawab pn salah... Plg worst bos backup subcon.. Itu mmg x bole blah.. Aku kne taruk kaw2 ngan bos sbb subcon... Not my fault... #NasiKangkang #SapuBontot .. Tu baru cite psl site, belum lg ngan karenah org2 HQ yg dicintai lg disanjung tinggi... Semua bnda nk put under org site.. Subcon xdpt pyment aku jgk yg kne.. Procurement dept. salah order brg pn aku yg kne... Jap kne submit tu jap kne submit ni... Seriously aku xpham ngan system skrang ni.. Company ape yg aku kje ni?? Hashtag sipak dihatiku..

#wishlist2015
Misi mengurangkan lelemak kat badan ni semakin hari semakin jauh ketinggalan.. wTH??? Bile stress, makan je kot utk hilangkan stress kn... Apa lagi?? Makan makan dan makan.... Workout?? Dah lebih sebulan dok membesarkan badan kot... Apa dah jadi.... NOcomment... 

#MyLiFe
Giler sangat tak BEST.... Workaholic?? Mmg xtak la... Tapi terpaksa.. Nak wat camne... Kalo tak aku yg kne wat, sape lagi kan.. Keputusan yg bodoh aku accept position ni.. Dapat x setimpal ngan ape yg aku buat... 
4/3/15 - hashtag aku sgt SENTAP.. Xtau nak ckp ape.... Setiap org ade matlamat hidup masing2.. Kne kejar cite masing2.. Wish u goodluck n all the best... Sorry n thanks for everything... 😭😭😭 

Assalamualaikum....