QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Tuesday, March 31, 2015

March penuh dengan duka

Morning uolss... 

March berakhir dgn penuh kisah duka.. Mcm2 bnda yg x best dlm bulan ni. Entry kali ni aku xnak membebel pjg2, aku nk list je  kisah sedih/duka aku sepanjang bulan ni.... 😓😓
1) hampir 5 thn aku kje ngan sipak, ini kali pertama aku dpt "warning letter" sbb balik awal 2 jam. Selama ni aku balik malam xnak plak HR bg letter bagai
2) stress ngan perangai bos yg tahap maksima, hampir2 nak anta resign letter. Bkn stress psl kerja tp sikap bos yg ....
3) tiada lagi "eat clean" , no exercise.. Yg tinggal hanyalah weight gain
4) almost everyday ade meeting, kekadang sehari ade 2x.. 3x pn penah.. Part plg x best time meeting, Bos dok blkng, aku plak yg kne mnjwb semuanya
5) paperwork yg berlambak, bole kira brape kali je aku turun site bln ni, paperwork bkn jiwa aku la
6) hari2 aku dtg lmbt sbb sakit hati ngan HR.. Amek kaw, nk sgt berkira ngan aku
7) Opismate x puas hati ngan keBANGKITAN site aku.. Aku pn x phm knape korang dengki sgt... Ktorang workaholic kot 
8) ko x puas hati ngan aku, ko kata mgt pilih kasih, bile aku nasihat kt ko, ko x nak dgr.. So ko rase salah sape?? Skang aku pn mls la nk ckp ngan ko.. Pikir la sndri.. Time managemnt ko tu yg x btol
9) tiada kesempatan nak balik rumah jmpa family.. Sbb saya sgt la busy.. Last balik umh bln lps mse CNY... 
10) my fav nombor... Huhuhu... Hilangnya sorang sahabat kat cni yg sama2 kuat mkn, kuat bergosip, gi exercise sama2, tmpt luah perasan, pendgr setia masalah n kestressan aku, geng tgok wyg every week... Die kata alam maya kan ada.... 

April, my new journey will begin... InsyaAllah aku akan lebih tabah untuk hadapi semua ini.. My TulangBelakang a.k.a my sitemate, together we make it happen.. Cpt2 kita siap, cpt2 kita gi tempat lain okey.. Our target 4 bulan lagi... 

Kepada korang2 yg dengki a.k.a xpuas hati ngan site aku, terpulang la korang nk ckp ape coz ape yg berlaku selama ini adalah atas kesungguhan diri kami sndri...

Assalamualaikum....

No comments:

Post a Comment