QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Sunday, May 31, 2015

Keje gile tapi ohsem!!

630 am heading to Putrajaya
740 am start #TMFunRun
820 am finished 5km
900 am zzzzzz...tired
1215 pm heading to Putrajaya sentral
100 pm lepaking @ KLIA
230 pm window shoping @ MitsuiOutletPark
500 pm Gosipping @ KLIA2
730 pm heading to Alamanda
800 pm wrap for today


Ini mmg keje giler.... 18k step...14.5km... Mcm nk tercabut kaki aku... Tapi seronok sbb hari ini wat bnda baru... Hashtag lepak kat Airport...slalo lepak kat mall kan...huhuhu.... Amek feel utk g DUBAI katanya... penat tp seronok.. thanks hawa sbb sama2 wat keje gile arini... Tp kalo buddyz yg lain ade kn lg seronok...  Jumaat ni kita kasi havoc okey... See uolss.... 

Friday, May 29, 2015

Kenapa???

Knapa kita ada perasaan tak tenang/ give up/ blurr/ down/ serba tak kena/ stress/ konpius/ etc.

kenapa? Kenapa?

sbb awak susah nak sahut panggilan 5 kali sehari drpd-Nya.. awak tak suka hadir majlis ilmu agama, awak jarang nak bukak Al-Quran, awak tak fikir pasal akhirat..Awak takda usaha walaupun sedikit utk muhasabah diri ... Tapi awak asyik dgn pementasan drama DUNIA.. everyday about dunia...

Ya Allah, jika aku lalai, sedarkan aku. Jika aku jauh dariMu, dekatkan aku pada jalanMu… Ampuni ku Ya Allah

Buddyz Takkan Terpisah "

Picture taken on 31/12/13 #Missing:KakMun
Takkan terpisah empat sekawan gila2 rambut tak sama tapi satu kepala tak sedarah tapi bersaudara sumpah untuk bersama-sama takkan terpisah biar tsunami melanda pusing dunia berjanji setia susah senang kami menang takkan terpisah ibarat KL dengan traffic jam burung biru dengan muka buku tetap rapat kami hebat macam budak hipster dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah kami buddyz bersama selamanya kami riuh kami gempak ngam ngam macam segiempat tepat suara berbeza pilihan sama fahami jiwa tanpa suara kami sembang gaduh sms kutuk lepak sebab kami muda sekali je bersama mencipta menggegar dunia kami bebas merantau merata-rata merayau-rayau mencari jati diri bersama selamanya. Kami buddyz kami takkan terpisah... #CopyPaste
 
ni la buddyz2 aku yang gilerr....
sorry girls aku curi gmbar korang..hehehe..



Topic yg tak lekang dari dulu smpai skrang.. hari2 kami sembang.. tak kira siang ataupun malam... Misi kami adalah sama... " taknak gemok" nak #keepfit.... setiap bulan kami ada target.. tiap2 minggu kami kne update... tapi masalah kami cuma satu..  Pasal makan kami tak kalah, sebab kami #KawanKuatMakan ...
 
Bile kami lepak tipulah kalau takde gelak... yang tak kelakar pun jadi kelakar..... bahasa kami memang kasar... tapi kami tak kisah..sebab hanya kami je paham...
 
 
Aku tak boleh janji utk jadi kawan korang utk selama-selamanya.. sebab mati tu sudah pasti.. tapi aku janji akan jadi sahabat yg 'ohsem' utk korang selagi aku masih bernafas...
 
Thank you for being a part of my life..
 

"If you're alone, I'll be your shadow. If you want to cry, I'll be your shoulder. If you want a hug, I'll be your pillow. If you need to be happy, I'll be your smile... But anytime you need a friend, I'll just be me."

 
 
 


 
 

Thursday, May 7, 2015

Short Buddy Vacay ~~ IPOH_PENANG ~~

Vacation kali ni kitorang berdua ja... And x yah nak naik flight bagai la... Naik kereta ja... pakai redah je... ... skali-skala gi vacation yg x perlu nak prepare bagai... baru la 'rare' .... kan??? hahahahaha

Dari KL kol 11am kitorang gerak ke Batu Gajah utk Wedding Aztul... Bajet 3 jam smpai la sane.. So pagi tu breakfast biskut jer... Naik je PLUS, mak aihh.. Jammed nak mati... RnR semua FULL... dalam kereta xde makanan... Perut dah brape kali lapar brapa kali kenyang pun dah tak terkira.... Akhirnya.. dapat la stop kat Petronas RnR Tapah... Tapau la roti utk alas perut yang dah sengsara kelaparan...huhuhuhuhu... Dari kol 11am, kitorang smpai umah Aztul kol 6pm....Aztul dah selamat jadi bini orang... Tak sempat nak tgok... tu pun kira cepat la sbb ktorang ikut emergency lane... hashtag EMERGENCY LAPAR....

Wefie redah jammed 


congrats Aztul

 Antara aktiviti-aktiviti kitorang kat IPOH
1) Jalan2 kat Gerbang Malam.. ala2 macam uptown la
2) Supper kat Medan Selera Taman Kanak-kanak (sebelah Gerbang Malam)
3) Breakfast kat Restoran New Hollywood (memang terBAEK la makanan die)
4) Tea Time kat Mee Udang Mak Jah (Udang besar & Fresh) - otw ke penang

Misi vacation kali ni ialah "MAKAN" and tempat terBAEK utk makan ialah PENANG.. Setuju tak??? #FoodHeaven

Tapi kali ni luck kurang skit la... Parking susah, Jalan jammed, kedai tutup... sedeyyyy....  Malam 1st kat Penang tu mmg takkan aku lupakan.... biarla kitorang ja tau....hahahahahaha...
Esoknya, misi makan kitorang bermula.... start ngan breakfast sebelah market Taman Tun Sardon... tempat ni agak ramai org jugak la..sbb tmpat ni agak famos utk breakfast.... Tempat tu dekat gak ngan rumah P.Ramlee, so kitorang singgah situ kjap...

berdiri belakang Mun, nmpk kurus skit

Pastu kitorang terus gi cari cendol yang famos kat penang "Teo Chew Chendul" kat Penang Road... petang tu kitorang lunch laksa yang famos kat cni.. "Laksa Janggus" ... jauh giler kot nak smpai cni... dah sampai haruslah makan 2 mangkuk kan.. baru la berbaloi jalan jauh2..huhuhu.... Kalo g penang tak sah kalo x singgah foodcourt kat Gurney Drive... mesti la pi cari Pasembur... Mun mengidam tahap maksima... kalo tak dapat tu konfem kena sawan.. hahahaha

nampak x muka puas dpt Pasembur

Di sebabkan ni short vacay so x banyak la tempat yang kitorang leh terjah... sebelah malam kitorang jalan kat "Feringgi Night Market" tapi x ramai orang la sebab bukan malam minggu.... Malam tu plan nak pekena "Mady Char Kuey Teaw" tapi tutup la plak... huhuhu...sedeyyy.... so pekena "Royal Nasi Kandar" je... Pkul 12mlm makan pastu terus tidooo..... bahgianya hidup.... hahahha..
Esokknya b4 balik KL singgah breakfast kat "transfer road" ... one of famos place utk breakfast.... 

roti bakar telur goyang


Percutian kat PENANG memang tak penah menghampakan.... SAYA SUKA MAKAN.... 

nota kaki utk awak : jangan SERIK gi bercuti ngan saya eh???