QUOTES

MY LIFE MY RULE, HATE ME LOVE ME, I DON'T CARE

Thursday, May 7, 2015

Short Buddy Vacay ~~ IPOH_PENANG ~~

Vacation kali ni kitorang berdua ja... And x yah nak naik flight bagai la... Naik kereta ja... pakai redah je... ... skali-skala gi vacation yg x perlu nak prepare bagai... baru la 'rare' .... kan??? hahahahaha

Dari KL kol 11am kitorang gerak ke Batu Gajah utk Wedding Aztul... Bajet 3 jam smpai la sane.. So pagi tu breakfast biskut jer... Naik je PLUS, mak aihh.. Jammed nak mati... RnR semua FULL... dalam kereta xde makanan... Perut dah brape kali lapar brapa kali kenyang pun dah tak terkira.... Akhirnya.. dapat la stop kat Petronas RnR Tapah... Tapau la roti utk alas perut yang dah sengsara kelaparan...huhuhuhuhu... Dari kol 11am, kitorang smpai umah Aztul kol 6pm....Aztul dah selamat jadi bini orang... Tak sempat nak tgok... tu pun kira cepat la sbb ktorang ikut emergency lane... hashtag EMERGENCY LAPAR....

Wefie redah jammed 


congrats Aztul

 Antara aktiviti-aktiviti kitorang kat IPOH
1) Jalan2 kat Gerbang Malam.. ala2 macam uptown la
2) Supper kat Medan Selera Taman Kanak-kanak (sebelah Gerbang Malam)
3) Breakfast kat Restoran New Hollywood (memang terBAEK la makanan die)
4) Tea Time kat Mee Udang Mak Jah (Udang besar & Fresh) - otw ke penang

Misi vacation kali ni ialah "MAKAN" and tempat terBAEK utk makan ialah PENANG.. Setuju tak??? #FoodHeaven

Tapi kali ni luck kurang skit la... Parking susah, Jalan jammed, kedai tutup... sedeyyyy....  Malam 1st kat Penang tu mmg takkan aku lupakan.... biarla kitorang ja tau....hahahahahaha...
Esoknya, misi makan kitorang bermula.... start ngan breakfast sebelah market Taman Tun Sardon... tempat ni agak ramai org jugak la..sbb tmpat ni agak famos utk breakfast.... Tempat tu dekat gak ngan rumah P.Ramlee, so kitorang singgah situ kjap...

berdiri belakang Mun, nmpk kurus skit

Pastu kitorang terus gi cari cendol yang famos kat penang "Teo Chew Chendul" kat Penang Road... petang tu kitorang lunch laksa yang famos kat cni.. "Laksa Janggus" ... jauh giler kot nak smpai cni... dah sampai haruslah makan 2 mangkuk kan.. baru la berbaloi jalan jauh2..huhuhu.... Kalo g penang tak sah kalo x singgah foodcourt kat Gurney Drive... mesti la pi cari Pasembur... Mun mengidam tahap maksima... kalo tak dapat tu konfem kena sawan.. hahahaha

nampak x muka puas dpt Pasembur

Di sebabkan ni short vacay so x banyak la tempat yang kitorang leh terjah... sebelah malam kitorang jalan kat "Feringgi Night Market" tapi x ramai orang la sebab bukan malam minggu.... Malam tu plan nak pekena "Mady Char Kuey Teaw" tapi tutup la plak... huhuhu...sedeyyy.... so pekena "Royal Nasi Kandar" je... Pkul 12mlm makan pastu terus tidooo..... bahgianya hidup.... hahahha..
Esokknya b4 balik KL singgah breakfast kat "transfer road" ... one of famos place utk breakfast.... 

roti bakar telur goyang


Percutian kat PENANG memang tak penah menghampakan.... SAYA SUKA MAKAN.... 

nota kaki utk awak : jangan SERIK gi bercuti ngan saya eh???


 

No comments:

Post a Comment